Humanitarni centar u bh. gradu: Mališani do tri godine mogu dobiti hranu, odjeću, obuću, pelene…

4918f3ff2e83bbf88fd2007c78bfb535
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

U Kalesiji je danas otvoren Humanitarni centar za djecu, koji ima za cilj da svakodnevno pomaže mališanima čiji su roditelji u stanju socijalne potrebe.

– Centar je namijenjen za djecu starosti do tri godine, koja će moći dobiti hranu, odjeću, obuću, pelene, maramice, flašice, u biti sve što je potrebno. Djeca starija od tri godina moći će dobijati obuću i odjeću – kaže Džanuma Garibović iz humanitarne organizacije Help Others Salzburg.

Roditelji djece koja su u stanju socijalne potrebe mogu se prijaviti centrima za socijalni rad u Sapni i Kalesiji, gdje će dobiti kartice, na osnovu kojih će dobijati sve što im je potrebno za djecu.

– Centrima za socijalni rad u Kalesiji i Sapni podijeljeno je po 50 kartica, a vidjet ćemo koliko će biti zainteresiranih prodica – kaže Džanuma Garibović.

Humanitarna organizacija Help Others Salzburg, finansira se zahvaljujući novčanim donacijama naših ljudi iz dijaspore, dok lokalno stanovništvo pomaže donacijama svojih proizvoda. Prije otvaranja Humanitarnog centra za djecu, radili su na brojnim projektima pomoći, a između ostalog, sagradili su veći broj kuća, pomagali renoviranje kuća i škola, finansiraju 120 djece bez roditelja te pomažu povratnike i socijalno ugrožene.

– Otvorili smo narodnu kuhinju u Vitinici kod Sapne 1. juna prošle godine i to je prva narodna kuhinja na selu iz koje svakodnevno distribuiramo 120 obroka na područje Sapne i Zvornika – kaže Džanuma Garibović iz organizacije Help Others Salzburg.