Humanitarno veče za Vernesu Osmanbegović

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

970625_10151417585240060_522624262_n

Zasigurno vam je poznata priča o našoj sugrađanki, Vernesi Osmanbegović, koja svoju mladost provodi u invalidskim kolicima. Poslije nekoliko održanih koncerata i akcija u Zenici, Vernesa je na liječenju i njen oporavak ide izuzetno dobro napreduje. Nalazi se u Atomskoj banji u Srbiji, gdje kako kaže ništa joj ne fali sem njene Zenice.

Kontaktirali sm onašu Vernesu i zaista se uvjerili da li je sve uredu. Njen glas je bio izuzetn oraspoložen, a ko poznaje našu Vernesu zna, da ne skida osmijeh s lica, te nam je uz isti taj osmjeh rekla: „Sad trenutno se polako krećem na maloj hodalici, uče me na njoj, a kada se s njom budem mogla kretati preći ću na štake. Zasigurno treba još mnogo truda i rada da do toga dođem, ali svakodnevno se trudimo i si su optimistični što se tiče mog oporavka. Zadovoljna je i moja doktorica i tarapeuti, a naravno zadovoljna sam i ja kako sve teče i ako Bog da sve će biti dobro samo moram nastaviti ovim tempom i imati terapije svakim danom dok ne ojačam dovoljno da hodam sama ili bar sa jednom štakom, tada bi ja bila zadovoljna“, ističe naša Vernesa.

Povodom toga u hotelu Internacional u nedjelju, 11. 08. 2013. godine s početkom u 20:00 sati, održat će se kulturno – umjetnička večer humanitarnog karaktera za našu Vernesu.

Vernesi je potrebno još oko 20 000 KM, da bi mogla da nastavi liječenje u Atomskoj banji i da bi napokon svoju tužnu priču okončala na najljepši način.

Važno je naglasiti da su organizatori ovog koncerta studenti Odsjeka za turski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zenici u saradnji sa BM radijom.

Ovu manifestaciju su podržali Elvir Bolić ( bivši reprezentativac BiH) i Afan Smajlović, mladi kantautor iz Zenice. Osim njih, ovo humanitarno druženje svojim prisustvom uveličat će studenti Odsjeka za turski jezik i književnost, KUD Mošćanica i nekoliko mladih neafirmisanih umjetnika. Specijalni gosti su TKC Yunus Emre i TiKA

Kulturno-umjetnička večer zamišljena je tako da se u najljepšem svjetlu predstavi prijateljstvo između BiH i Turske, gdje će se svi podsjetiti na zajedničku tradiciju, igre i običaje.

Ulaz je 10 KM, a ulaznice možete kupiti u hotelu Internacional ili rezervisati kontaktom na broj 062/ 300 – 096

Važno je napomenuti da je u cijenu uračunat kolač i kahva.

Dođite i još jednom budite humani i stanite uz našu Vernesu.