Portal 072info

Humanost na djelu: 85-godišnjak donirao bubreg unuci

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mustafa Unlu, 85-godišnjak iz centralnog turskog grada Karamana, spasio je život 17-godišnjoj unuci tako što joj je donirao bubreg.

Nakon što su joj se roditelji razveli, Ayse Unlu još od malih nogu živi s djedom. Kada je imala 14 godina ustanovljeno joj je hronično zatajenje bubrega.

Ayse je provela dvije godine na liječenju u turskom gradu Mersinu, no nakon što su joj bubrezi potpuno otkazali, počela je s dijalizom. Pošto je bilo neophodno presađivanje bubrega, Ayse je stavljena na listu za čekanje.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

No, djed Mustafa nije želio da njegova unuka čeka na listi, te je izrazio želju i spremnost da donira svoj bubreg unuci. Nakon svih obavljenih pretraga ustanovljeno je da njegov bubreg odgovara unuci Ayse, te je obavljena transplantacija.

Nakon uspješne operacije, Ayse Unlu je za AA kazala kako je veoma sretna, te jako zahvalna svom djedu koji ju je, kako je kazala, vratio u život.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

“Djed je kazao da je spreman donirati svoj bubreg ako bi odgovarao. Otišli smo u bolnicu, obavili pretrage i sve je bilo pozitivno. Sada smo oboje zdravi. Živa sam i zdrava zahvaljujući mome djedu. Mnogo ga volim”, poručila je Ayse Unlu.

Djed Mustafa Unlu istaknuo je kako ga je jako pogodila činjenica da se njegova unuka razboljela, te da po pitanju doniranja bubrega nije mnogo razmišljao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ne samo bubreg, spreman sam dati i život za svoju unuku. Samo neka mi je ona živa. Hvala Bogu oboje smo zdravi. Neka Bog pomogne svim bolesnicima. Bolnica u kojoj je obavljena transplantacija nije nam ništa naplatila, svima mnogo hvala”, poručio je Unlu.

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6