AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

U vrijeme kada su zdravstvene ustanove prebukirane, nerijetko se dešava da neki pacijenti moraju hitno uraditi nalaze. Tada im ne preostaje ništa drugo nego da odu u privatne ordinacije i laboratorije.

Međutim, nisu svi u mogućnosti da plate neophodne preglede i nalaze. Upravo zbog toga je organizova akcija pomoći onima, kojima su hitno potrebni medicinski pregledi u privatnim ustanovama, a nemaju novca da to sebi priušte. Javnost je o ovoj akciji obavijestio sarajevski poduzetnik Ejub Kučuk
Besplatan CT pregled

– Idemo pomoći oboljelim

Ova akcija je usmjerena na brže testiranje, vađenje nalaza i dobijanje terapije za one koji su rizični, a ne mogu sebi priuštiti da izvade nalaze i slikaju pluća u privatnom zdravstvenom sektoru. Idemo sa konkretnim stvarima:

1.Maša Kulić ispred Koc Healthcare je uplatila 10 CT pregleda za starije osobe i rizične skupine u klinici Sirius Medical. Ako znate rizične skupine da trebaju snimak pluća, javite se Maši direktnom porukom u inbox da se ovo realizuje.
/ Plakat/
Memorijalni centar Srebrenica u humanitarnoj akciji za opkoljeni grad Bangui Pročitaj više
BiH 23/02/2021 u 10:26 h
Humanitarna akcija O kanala i Oslobođenja Daruj poklon koji se iznova otvara/
Povratak vrijednostima koje su zanemarene: Skupljeno skoro 2.500 knjiga koje će biti uručene bibliotekama nekoliko osnovnih škola u BiH Pročitaj više
Književnost 22/01/2021 u 14:41 h

Ako neko želi da uplati dodatne CT preglede, Maša će koordinirati, slobodno joj se javite. Cijena je specijalno napravljena za korisnike ove akcije.

2. Maša Kulić je osigurala 10 RTG pregleda u klinici Al Tawil. Ako znate rizične skupine da trebaju snimak pluća, javite se Maši direktnom porukom u inbox.

Ako neko želi da uplati dodatne RTG preglede za one kojima treba, Maša će koordinirati, slobodno joj se javite.

3. Kenan Kekić je donirao 10 vaučera, a Maša Kulić ispred Koc Healthcare grupe 10 za konsultacije od 20 minuta sa infektolozima, epidemiolozima koji vam preko platforme „Doktor kad mi treba“ mogu dati terapiju u skladu s nalazima koje izvadite.

Ako neko želi da kupi dodatne vaučere, može se obratiti Kenanu i Maši.
Posebne ponude

4. HBL laboratorija je napravila posebnu ponudu isključivo za ovu akciju:

a. Paket nalaza 37KM (CRP, D-dimer i krvna slika)

b. Brzi antigen test 25KM

Moja porodica će danas uplatiti 30 paket nalaza i 30 antigen testova za rizične skupine koje sebi ne mogu priuštiti. Bilo bi dobro da krenemo sa minimalno 100. Javite se Maši Kulić u inbox za sve koji su iz ove skupine kojima je potrebno testiranje i vađenje nalaza da u kliniku pošalje spiskove. Maša će koordinirati uplate dodatnih paketa za one koji to žele.

Napomena: Cijena je samo za ovu akciju i rizične korisnike koji ne mogu priuštiti privatno liječenje. Za sve koji žele izvaditi nalaze samostalno i mogu to priuštiti, vrijede redovne cijene.

5. Bio Medical Lab će sutra dati posebnu ponudu za ove pakete, pa pratite komentare, a ja ću objaviti kada dobijemo informacije.

6. Čekamo i Eurofarm ponudu i način učešća u akciji. Uključit će se i oni sa doniranim brojem vađenja nalaza i antigen testova.

Budite dio akcije, uplatite onima koji ne mogu sebi priuštiti da što prije dobiju nalaze i terapiju. Podijelite post dalje, pozovite što više ljudi da učestvuju. Ako se organizujemo za par hiljada pregleda, smanjit ćemo pritisak na zdravstvene ustanove, brže dobiti rezultate i terapije, spasiti živote i smanjiti broj zaraženih, napisao je Kučuk na dvojoj Facebook stranici.

IDEMO POMOĆI OBOLJELIM!
Ova akcija je usmjerena na brže testiranje, vađenje nalaza i dobijanje terapije za one koji su…

Objavljuje Ejub KucukČetvrtak, 18. ožujka 2021.