Humanost na djelu: Turci u hladnim zimskim danima napuštenim životinjama donose hranu

40da9273c8cf600af5cbe5db6d839065

U brojnim gradovima u Turskoj već nekoliko dana pada snijeg koji je u nekim dijelovima izazvao i nezgode na putevima, javlja Anadolu Agency (AA).

Zimske službe užurbano rade na čišćenju snijega na putnom pravcu Balikesir-Bursa kako bi omogućili nesmetano odvijanje saobraćaja na tom području gdje je u nekim predjelima visina snijega dostigla 30 centimetara.

Građanima koji su ostali zaglavljeni na putu pomoć pružaju pripadnici Žandarmerije i Agencije za prirodne katastrofe i vanredne situacije (AFAD) koji su na terenu.Nisu zaboravili ni napuštene životinje koje zbog snježnih padavina i policijskog sata, uvedenog zbog pandemije koronavirusa, teže dolaze do hrane, pa su im na nekoliko lokacija ostavili hranu kako bi preživjeli.

Aykut Durust je izjavio da iz lokalnih restorana donose jela i hranu i ostavljaju je napuštenim životinjama koje tokom zime mnogo teže pronalaze hranu.

– Ovo radimo iskreno iz srca. Ovim stvorenjima je također potreban hljeb i hrana – kazao je Durust.

Predsjednik Mjesne zajednice Kapakli Sukru Aydin istakao je da se nada da snijeg neće izazvati velike probleme građanima.