Hurem: Cilj ovog okupljanja je da provjerimo mlade igračice

Seniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine okupile su se jučer u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici i počele pripreme za prijateljske susrete sa Albanijom i Mađarskom.

– Pred nama su dvije test utakmice sa Albanijom i Mađarskom i to će biti veoma kvalitetne provjere za nas, rekla je selektorica Samira Hurem, te dodala:

– Pozvali smo 25 igračica, a osim Melise Hasanbegović i Minele Gačanice sve nastupaju u našoj zemlji. Cilj ovog okupljanja je da provjerimo sve mlade igračice kako bismo što bolje selektirali „A“ tim za nove kvalifikacije. Važno nam je da igračice koje su manje igrale u prošlom ciklusu dobiju minutažu i pokažu svoj kvalitet. Nećemo zanemariti rezultat jer uvijek želimo da pobijedimo, ali najbitnije u ovom trenutku je da provjerimo sve igračice.

Reprezentativka Dajana Spasojević je prije današnjeg treninga izjavila:

– Nakon dužeg vremena ponovo smo na okupu, tu su većinom igračice iz našeg prvenstva. Očekuju nas dobre provjere protiv kvalitetnih ekipa. Bit će ovo odlična prilika za mlađe igračice da pokažu šta znaju, ali i nama iskusnijim da se dodatno uigramo pred obaveze koje nam slijede, rekla je Dajana Spasojević.

Meč sa Albanijom na programu je 9. aprila u 16 sati u zeničkom Trening kampu, a sa Mađarskom 13. aprila u Telkiju.

IZVORAvaz
Prethodni članakPolicija rastjerala koridu u BiH: Zatekli 63 osobe
Sljedeći članakAprilski snijeg otežava saobraćaj na nekim putnim pravcima u BiH