Huremović: Kad će građani dočekati da imaju minimalnu plaću od 1.000 KM

h 5
Podijelite vijest

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH počela je sa postavljanjem zastupničkim pitanjima i inicijativama.

Zastupnik Adin Huremović (SBB) postavio je pitanje.

– Pitanje je za Udruženja poslodavaca FBiH. Kad građani mogu očekivati da minimalne plaće budu 1.000 KM. Za nešto ovako ne treba zakon, već dobra volja i želja. Treba želja da neki od vas ostanu upamćeni ne samo kao kraljevi dobrih cijena, već i kraljevi dobrih plaća – kazao je Huremović.

Svi trenutni lideri političkih stranaka bili su pioniri

Dodao je da svi trenutni lideri političkih stranaka bili su pioniri.

– Čovjeku koji je pretukao mikrofon u NSRS želio bih poručiti da FBiH se nikad nije sdružila ni sastala sa RS-om, a da bi se sad moglo govoriti o razdruživanju i razlazu. S obzirom da nisam dobio odgovor na pitanje kuda goniš Milorade. Nema potrebe ni da mi odgovaraš – naglasio je Huremović.

Zastupnik Suad Kaknjo (SDA) podnio je inicijativu.

– Za izmjenu član 24. Zakona o porezu na dohodak i to u dijelu koji se odnosi na lični odbitak a koji po postojećem zakonu iznosi 300 KM na mjesečnoj osnovi. Izmjenom taj iznos bi se povećao na 1.000 KM na mjesečnoj osnovi – istakao je Kaknjo.

Zastupnica Elma Đogić (Laburistička stranka) postavila je sedam pitanja i inicijativu.

Bez odgovora

Zastupnik Mirsad Pindžo (Narod i pravda) uputio je inicijativu.

– Moram izraziti nezadovoljstvo jer skoro dva mjeseca nisam dobio odgovor od Autocesta FBiH. Moja inicijativa je upućena Vladi FBiH, a odnosi se na mogućnost izmjene zakona o doprinosa u dijelu koji se odnosi na problem zdravstvenog osiguranja za osobe koje primaju novac po ugovorima iz inostranstva – istakao je Pindžo.


Podijelite vijest