Hurme i Zem Zem voda sačinjavaju dio sladoleda

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Sladoled_zps4caede39

Jedan vlasnik kompanije koja se prvenstveno bavi proizvodnjom sladoleda u Saudijskoj Arabiji, Lami Gurer rekao je kako je njegova pomenuta firma prošle godine proizvela sladoled i to od soli.

"Ovaj mjesec smo proizveli sladoled od posebne vrste hurme i Zemzem vode, vode koja izvire u Mekki", dodao je Gurer naglašavajući da njegova kompanija stalno i neprestalno radi na istraživanju u cilju proizvodnje sladoleda novih i boljih okusa.

On je naručito naglasio kako će kompanija početi sa serijskom proizvodnjom nakon što se ispostavi da su potrošači pozitivno reagovali na novi proizvod i da su spremni na nove poduhvate.

Građani muslimani, koji poste ramazanski post, tokom velikog mjeseca Ramazana, pozitivno su primili i dobro prihvatili novu vrstu sladoleda, novi ukus sladoleda, naglasio je Gurer.

Kazim Sen i Metin Yavuz naglasili su kako u novom okusu uživaju nakon iftara, kada je i najslađe i to nakon obroka muslimana na kraju ramazanskog posta, kada se muslimani zaslade na samom kraju. Naglasili su da je ovaj sladoled posebno privlačan zbog svojih sastojaka.