Hurme i Zem Zem voda sačinjavaju dio sladoleda

Hurme i Zem Zem voda sačinjavaju dio sladoleda

Sladoled_zps4caede39

Jedan vlasnik kompanije koja se prvenstveno bavi proizvodnjom sladoleda u Saudijskoj Arabiji, Lami Gurer rekao je kako je njegova pomenuta firma prošle godine proizvela sladoled i to od soli.

"Ovaj mjesec smo proizveli sladoled od posebne vrste hurme i Zemzem vode, vode koja izvire u Mekki", dodao je Gurer naglašavajući da njegova kompanija stalno i neprestalno radi na istraživanju u cilju proizvodnje sladoleda novih i boljih okusa.

On je naručito naglasio kako će kompanija početi sa serijskom proizvodnjom nakon što se ispostavi da su potrošači pozitivno reagovali na novi proizvod i da su spremni na nove poduhvate.

Građani muslimani, koji poste ramazanski post, tokom velikog mjeseca Ramazana, pozitivno su primili i dobro prihvatili novu vrstu sladoleda, novi ukus sladoleda, naglasio je Gurer.

Kazim Sen i Metin Yavuz naglasili su kako u novom okusu uživaju nakon iftara, kada je i najslađe i to nakon obroka muslimana na kraju ramazanskog posta, kada se muslimani zaslade na samom kraju. Naglasili su da je ovaj sladoled posebno privlačan zbog svojih sastojaka.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE