8F8CEAA0 8329 4E46 9A06 412F56C6636D


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Mirza Husetić, dugogodišnji zdravstveni radnik, trenutno na funkciji predsjednika BZK “Preporoda” Zenica, jedan od najmlađih hadžija u Zenici, ranije je za 072info obznanio kako će biti kandidat za Gradsko vijeće Zenica na predstojećim izborima.

Ova vijest naišla je na opće oduševljenje građana Zenice, a koji su pozdravili da konačno mogu birati mlade i perspektivne ljude. Husetić, kao i ostala imena s liste na kojoj će biti kao kandidat za vijećnika, promjena su u moru istrošenih političkih imena, gladnih pozicija, a što su brojni Zeničani itekako podržali.

Govoreći o svojoj kandidaturi, Husetić se oglasio na društvenoj mreži Facebook, a njegovu objavu prenosimo bez intervencija.

-Moja moralna odgovornost je da svome gradu ponudim sebe, da svojim primjerom mladima dokažem da Zenica zaslužuje aktivnu mladež, a ne pasivno posmatranje i bijeg od problema! 

Moje zalaganje za bolje sutra svih nas ne smije se zasnivati na izgradnji ličnih interesa niti interesa jedne  skupine. Takav primjer rada doveo nas je tu gdje smo sada… 

Samo aktivnošću, ustrajnošću i predanim radom uspjet ćemo u idejama i planovima za bolje sutra! – poručio je Husetić, koji će biti na listi “Zenička inicijativa Kasumović Fuad”. 

Mladi, sposobni, bez ranijih političkih iskustava i malverzacija, koji idu srcem u borbu za svoj grad, a ne već viđeni politički uhljebi koji će glasati po direktivi centrala stranaka promjena je koju svi građani žele vidjeti u novom sazivu Gradskog vijeća Zenica, stoga i ne čudi ogromna podrška njegovoj kandidaturi za vijeće.