Portal 072info

Husetić za 072info: Želja mi je da vijeće bude produktivnije i konstruktivnije, bez tenzija

94263385 51F5 43B2 A7D2 38700006D433
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mirza Husetić (Zenička inicijativa -Kasumović Fuad), dopredsjedavajući Gradskog vijeća (GV) Zenica, u novogodišnjem intervjuu za 072info govorio je o protekloj godini, politici, komentirao rad vijeća, licemjernosti vijećnika…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

072INFO: Iza nas je 2020. godina, šta će Vam ostati u sjećanju na godinu iza nas?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Prošla godina za sve ostat će upečatljiva i vjerujem da ćemo se svi dugo sjećati. Iza mene je jako turbulentna godina, virus Covid-19 svima nam je poremetio planove, ali opet gledajući to sa pozitivnije strane ispratio sam je sa par meni jako bitnih uspjeha na poslovnim i privatnom planu!

072INFO: Kada govorimo o politici, koji je događaj u prethodnoj godini ostavio najveći utisak na Vas?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Politika sama po sebi i bez korona virusa je turbulentna. Pamtit ću je po svom prvom političkom angažmanu i kandidaturi za Gradsko vijeće u ime Zeničke inicijative Kasumović Fuad, te sam na koncu 2020. godine imenovan i na mjesto dopresjedavajućeg Gradskog vijeća.

072INFO: Iza Vas su dvije sjednice GV Zenica, kako gledate na trenutnu situaciju i rad vijeća? 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Konstruktivan rad gradskog vijeća vidljiv je u dvije sjednice u odnosu na prošle sazive. Želja mi je da Gradsko vijeće bude produktivnije i konstruktivnije, bez tenzija. 

072INFO: Ako poredimo rad vijeća u prošlom i ovom sazivu, šta je razlika?

Kao osoba koja je gledala sve sjednice GV prošlog saziva i zgražavao se na “tenzije”  i “negativne naboje”, sada iz ove perspektive osobe koja je gradski vijećnik najviše sam se pribojavao nastavka agonije naredne četiri godine. Iz perspektive dopresjedavajućeg shvatio sam da trenutni saziv, mlada snaga i iskustvo starijih kolega doprinjet će jednoj prihvatljivoj energiji koja će iznjeti sve projekte.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

072INFO: Kako gledate na činjenicu da stranke koje su u proteklom sazivu činile većinu i odbijale svaki projekt za razvoj grada, a sada su opozicija i najednom podržavaju projekte?

Građani Zenice 15. novembra dali su odgovor na ovo pitanje, nema potrebe da ovo komentarišem osim da mi je sada drago da Gradsko vijeće radi zajedno u interesu svih građana.

072INFO: Na kraju, koja bi bila Vaša novogodišnja poruka građanima Zenice?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Godina 2020. je sada iza nas, neka tako i ostane, sjećajmo se samo sretnih događaja kojih je vjerujem bilo. U zdravlju, sreći i zajedništvu da nastavimo živjeti. Sretnu i uspješnu 2021. godinu želim svim zeničanima i zeničankama.

Podijelite članak
  • 108
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

NEMA PREDAHA: Nova sjednica GV Zenica, pred vijećnicima 23 tačke

072INFO PORTAL

Održana četvrta sjednica Gradskog vijeća Zenica, vijećnici podržali 16 tačaka dnevnog reda

072INFO PORTAL

Babajić želi zabraniti prenos sjednica GV Zenica?

072INFO PORTAL
REKLAMA
KRAJ REKLAME