s 6
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Ne smiruje se bura koju su izazvali mediji u Srbiji u vezi mladog Bosanca Sadika Hasanovića koji se takmičio u muzičkom šouu Zvezde Granda. 

Nedugo nakon finalne večeri, mediji u Srbiji su napali mladog Sadika jer je “poštovalac lika i djela Nasera Orića” te zbog navodnog snimka na kojem s “ocem pjeva pjesme a koje pozivaju na klanje Srba”. 

Cijela estrada je komentirala ovaj slučaj a oglasila se i Svetlana Ceca Ražnatović, udovica ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. 

– Ne gledam “Zvezde Granda”, ali ne podržavam nasilje ni prema kome, ni prema čemu. Nebitna je rasa, nacionalnost ili vjeroispovijest. Nikad i nisam, niti ću. Svoje obožavam, ali tuđe izuzetno poštujem – kazala je Ceca. 

Cecin muž, Željko Ražnatović Arkan je ozloglašeni ratni zločinac i osnivač Srpske dobrovoljačke garde (SDG), koja je počinila najsvirepije zločine u Hrvatskoj i BiH. Iako je riječ o ratnom zločincu, Arkana i njegovu paravojnu jedinicu “Arkanovi tigrovi” u Srbiji, uglavnom, smatraju herojima. Željko Ražnatović je nakon rata bio umiješan u srbijansko kriminalno podzemlje, koje ga je kasnije i ubilo, upućeni smatraju, prema nalogu njegovih sponzora koje je uplašilo suđenje u Hagu pa su poduzeli sve da ga ušutkaju.