Portal 072info

I BEZ TERETANE Samo je osam pokreta potrebno za dobru formu

Vježbanje ljudskog tijela se može podijeliti u tri osnovne kategorije u koje spadaju potisci, povlačenja i ekstenzije. Sprave u teretani su osmišljene kako bi se svaka od varijacija pomenutih vrsta vježbi mogla biti izvedena savršeno, i sa dodatnim težinama koje omogućavaju znatniji razvoj muskulature.

Ipak, to nikako ne znači da se vježbati ne može bez teretane, naravno da može. Posebno ako ciljevi nisu postavljeni mnogo visoko. Osnova dobrog izgleda je dobra ishrana, a drugi dio se odnosi na treninge koji trebaju biti takvi da je ravnomjerno pogođen svaki dio tijela.

 

Zbog toga, treba uvijek imati na umu da se preskakanje vježbanja jedne mišićne grupe negativno odražava na stabilnost i snagu drugih, atraktivnijih mišićnih grupa, pa i cijelog tijela. Stoga, za postizanje i zadržavanje dobre forme dovoljno je svakog dana izvoditi osam pokreta (vježbi), koje garantuju dobar izgled.

Neke vježbe je praktično nemoguće izvoditi samo sa vlastitom težinom, poput vježbi za ramena, jer bi svaka varijacija takvih vježbi bila previše komplikovana za prosječnog vježbača ili se jednostavno prebrzo prevaziđu.

Zbog toga se i za kućno vježbanje preporučuje nabavljanje bučica ili kettlebella, kao i otporne trake, a vratilo je moguće napraviti i nabavkom specijalne šipke koja se postavlja na štok od vrata

Ovo je osam vježbi koje možete koristiti za dobar izgled:

– Sklekovi

– Potisak iznad glave

– Zgibovi

– Veslanje

– Čučnjevi

– Prednje podizanje

– Mrtvo dizanje

– Iskorak

– See more at: http://www.avaz.ba/clanak/253878/i-bez-teretane-samo-je-osam-pokreta-potrebno-za-dobru-formu#sthash.824uLXMA.dpuf

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box