Portal 072info

I BiH na mini EURO 2015 u Vrsaru

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U periodu od 24– 26. 7.2015. godine održat će se Mininogometni turnir u organizaciji Mininogometne udruge BiH koji ima jednu i to vrijednu nagradu. Najbolji igrači će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Mini Euro 2015 u Vrsaru, u Hrvatskoj.

„Cilj turnira je okupiti ekipe iz cijele BiH, te odabrati najbolje igrače koji će u rujnu/septembru predstavljati našu zemlju na europskom natjecanju u Mininogometu. Kotizacija za turnir se ne plaća, nema ni novčanih nagrada, ali zar postoji veća nagrada nego biti predstavnik svoje zemlje, i to kao debitant na jednom ovakvom natjecanju koje je već dugi niz godina u Europi itekako praćeno i poželjno. U razgovoru sa jednim reprezentativcem Hrvatske, shvatili smo koliko je ovaj sport uzeo maha u susjednim zemljama pa ti igrači žive za svoje 2 minute na terenu. To mi želimo kod nas.“ Poručuju iz Mininogometne udruge.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Mininogomet je relativno novi, ali i stari sport kod nas. On predstavlja sve ono što igramo s „ekipom“ na terminima i rekreaciji, pa poslije odemo na pivo. Ipak, postoje jasna pravila igre i prema njima će se igrati i na ovom turniru, kao i na Mini Euro 2015. Za početak, osnovni uvjet je pravo nastupa na turniru kojeg imaju svi nogometni rekreativci i igrači koji nemaju profesionalne ugovore zaključno sa 1. 1. 2015. (Premijer Liga, Prva Liga Federacije, Prva Liga RS i Premijer Futsal Liga).

Pravila igre:

-5 + 1 igrač u polju,
-Lopta veličine 5, normalna za veliki nogomet,
-Golman izvodi loptu nogom iz gol-auta,
-Igrači mogu neograničeni broj puta loptu vratiti golmanu tijekom igre,
-Aut se izvodi rukom,
-Nema uklizavanja prema igračima, uklizavanje je moguće samo prema lopti kada protivnički igrač nije blizu,
-Tijekom igre sudac će kazniti igrače žutim i crvenim kartonom
-Kod prekida protivnički igrač mora od lopte biti udaljen minimalno 1 m osim ako igrač ne digne ruku u zrak, tada protivnički igrač mora biti udaljen traženih 5 m. U slučaju da igrač prekrši to pravilo biti će kažnjen žutim kartonom. Kod kornera igrač mora biti udaljen najmanje 3m

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

„O Mininogometu se kod nas još ne priča toliko. Za početak uspjeli smo dobiti pozivnicu za Mini Euro 2015, no to je samo početak. Mi kao Udruga želimo pokrenuti novi trend, pokrenuti Lige u našoj zemlji, i dati nogometnoj rekreaciji potpuno novi smisao- da ne kažemo onaj polu-profesionalni. Ionako svi koji igraju termine, uživaju u tome. Jednostavno, zašto to ne podignuti na još veći stupanj. Nakon ovog turnira u Vitezu, odabrana reprezentacija bi trebala otići na prijateljske susrete sa Hrvatskom i Srbijom krajem kolovoza/augusta, gdje ćemo se kao ekipa uigravati i detaljnije iskusiti pravila. Mi se ove godine, iako debitanti, nadamo dobrim rezultatima. Nisu Bosanci za baciti.“ – kaže kroz smijeh Bojan Rajković, predsjednik Mininogometne udruge Bosne i Hercegovine.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6