I NEBO PLAKALO: Koncert uz vatromet bez zeničkih izvođača (FOTO)

I NEBO PLAKALO: Koncert uz vatromet bez zeničkih izvođača (FOTO)
IMG_9310
FOTO:Benjamin Hazić

Asocijacija Mostovi Prijateljstva Zenica u saradnji sa Turskom vojnom misijom u BiH je u okviru manifestacije “Dani Republike Turske u Zenici” organizovala veliki koncert na Trgu Alije Izetbegovića. Koncertu na otvorenom učešće su zauzeli Divanhana bend iz Sarajeva, Armin Muzaferija i Elvin Kadrić koji su također iz glavnog grada, Sarajeva.

Kiša koja je padala nije spriječila organizatore da realizuju ovaj koncert, a valja istaći kako je publika morala čekati više od 30 minuta koncert koji je kasnio iz nepoznatih razloga budući da su svi uslovi za početak istog bili ispunjeni sat prije predviđenog početka. Žalosno je i to kako na manifestaciji koja se održava u Zenici nije nastupio niti jedan Zeničanin iako ih ovaj grad uistinu ima, što zabrinjava zeničke talente koji podršku za napredovanjem i uspjehom nemaju čak ni u rodnome gradu.

Koncert koji je ponudio raznolik muzički žanr u izvedbi sarajevskih umjetnika krunisan je i vatrometom koji je oduševio sve prisutne Zeničane, a kako i ne bi kada već godinama u Zenici nije organizovan doček Nove godine na otvorenom koji podrazumijeva vatromet. Manifestacija “Dani Republike Turske u Zenici” održava se četvrtu godinu za redom, a u okviru koje, pored niza aktivnosti, nije izvršena niti jedna novčana donacija onima kojima je to u Zenici prijeko potrebna, osim posjete Domu za nezbrinutu djecu, dok su se sredstva izdvajala na stvari poput vatrometa, izleta i drugih ne tako strogo potrebnih detalja.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE