I one su pod lupom javnosti: Ljepše polovine političara

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Prve dame svake zemlje oduvijek su plijenile pažnju već od prvog radnog dana njihovih jačih polovina. Dugo u našoj zemlji nije jedna prva dama zaintrigirala javnost svojim odličnim izgledom i savršenim odjevnim kombinacijama kao Mirela Bećirović, supruga Denisa Bećirovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Modna ikona

Mirela je za Dan državnosti Bosne i Hercegovine prošle godine oduševila sve prisutne na prijemu u Vijećnici u plavoj elegantnoj toaleti, a potom i na prijemu povodom Dana nezavisnosti 1. marta ove godine, kada se odlučila za crnu kreaciju koju je razbila neobičnim nakitom i još jednom skrenula poglede na sebe te potvrdila epitet modne ikone u političkom svijetu.

Mirela Bećirović - Avaz
Bećirović: Oduševila javnost odjevnom kombinacijom. Instagram

Ljepša polovina Denisa Bećirovića plijenila je pažnju izgledom i na crvenom tepihu prošlogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, kada se odlučila za nježno ružičasto izdanje.

Denis i Mirela Bećirović - Avaz
Denis i Mirela Bećirović. Instagram

Supruga hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Sabina Komšić, rijetko je prisutna u javnosti. Ono što je poznato jeste da je imala izvjesnu dozu straha kad je njen suprug bio izabran u Predsjedništvo prvi put, smatrajući da to nosi i određeni rizik.

Željko i Sabina Komšić - Avaz
Željko i Sabina Komšić: Rijetko se pojavljuju zajedno u javnosti. Fena

Godine 2013. prisustvovala je svečanom ručku koji je organizirala Mišel Obama (Michelle) za 50 dama šefova država i predsjednika vlada, koji je održan u Harlemu.

Novi život

Selma Muhedinović je supruga Harisa Silajdžića koji je svojevremeno bio bošnjački član Predsjedništva BiH te ministar vanjskih poslova naše zemlje. Inače, Selmu pamtimo kao popularnu pjevačicu, koja je nastupila i na Eurosongu 1999. godine kao član tima Dine Merlina u Jerusalemu, gdje je svirala violinu. Sredinom 2000. iznenada se odlučila povući s muzičke scene i početi potpuno novi život.

Bračni par Silajdžić - Avaz
Bračni par Silajdžić susreo se s Klintonom. Facebook

Ona je 2022. napunila 50 godina, a 2016. udala se za Harisa i otad nosi njegovo prezime. Više nije prisutna na muzičkoj sceni, sve je podredila jogi, meditaciji i duhovnom načinu života, koji je ispunjava. Na putovanjima sa suprugom upoznala je i nekadašnjeg američkog predsjednika Bila Klintona (Bill Clinton).

Bivša manekenka

Melanija Tramp (Melania Trump) je slovenska dizajnerica nakita i bivša manekenka, a najpoznatija je svakako kao prva dama Sjedinjenih Država te supruga 45. američkog predsjednika Donalda Trumpa.

S obzirom na Donaldovu popularnost, Melanija je za vrijeme suprugove vladavine uživala u velikoj pažnji javnosti, te skoro da nije postojao dan da mediji nešto nisu pisali o njenom izgledu, potezima i izjavama.

Rođena je kao dijete Viktora Knavsa, direktora trgovine automobilima u tadašnjoj SR Sloveniji. Manekenstvom se počela baviti sa 16 godina, a nakratko je studirala umjetnost na Univerzitetu u Ljubljani. Nakon toga je otišla u Milano, a potom u Pariz. Godine 1996., preselila se u Njujork, a 2000. snimila prestižni editorijal za „Sports Illustrated“.

Trampa je srela u septembru 1998., a javnost je za njihovu ljubavnu vezu saznala godinu kasnije.

Vjenčali su se nakon šest godina. Zajedno s Trampom ima sina kojeg je rodila 2006. godine.

Elegantna Dalija

Dalija Hasanbegović-Konaković, prezenterka u Al Jazeeri Balkans i supruga ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića, plijeni svojom elegancijom i elokventnošću.

Dalija i Elmedin Konaković - Avaz
Dalija i Elmedin Konaković: Iščekuju drugo dijete. Facebook

Njih dvoje imaju kćerku Kianu Aju, a sada se raduju i rođenju drugog djeteta. Ona je nedavno veoma otvoreno progovorila o borbi za potomstvo.

– Prirodno sam bez problema ostala trudna i s Kianom Ajom i 2019. Znate već kako je to završilo, brigada internet lešinara počela je od mene praviti metu za linč, nisam to očekivala, jako me pogodilo, intenzivan stres bio je okidač za Hashimoto skoro preko noći. Hashimoto mi je poremetio sve hormone, sve je išlo prebrzo i imala sam spontani. Nakon toga, i s terapijom i bez, Hashimoto i dalje najveći problem pravi mojim spolnim hormonima, a samim tim utječe na mogućnost prirodne trudnoće. Kiana silno želi brata ili sestru, ja sam željela šestero djece (mogla sam ranije krenuti, znam). Bog dragi odlučuje i mi smo s tim zadovoljni i beskrajno zahvalni što imamo Kianu – objavila je svojevremeno na Facebooku.

Političke ambicije

Sebija Izetbegović, supruga dugogodišnjeg člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, često privlači pažnju javnosti svojim skupim odjevnim kombinacijama.

Sebija Izetbegović - Avaz
Izetbegović: Skupe odjevne kombinacije. Facebook

Isto tako, u fokusu je javnosti zbog nelegalnih diploma. Dok ljepše polovine političara uglavnom nemaju političke ambicije, kod Sebije su one veoma izražene.

Avaz