Portal 072info

I OVE GODINE BROJNI TAKMIČARI: 4. tuning show “Getaway in Zenica” spreman za početak

Kao i prethodne tri godine, grad Zenica je sutra, 2. augusa domaćin 4. po redu tuning show-a “Getaway in Zenica”, čiji je organizator Auto klub “Ze-tuning”, koji je svoj prvi projekat ovog tipa organizovao 2012. godine. Kako ističu organizatori, ove godine na takmičenje se prijavilo oko 50 učesnika,  koji će se takmičiti u stylingu, mjerenju jačine muzike, takozvanom Db dragu i brojnim drugim disciplinama. 

Zasigurno je da kompletna organizacija ovog takmičenja iziskuje mnogo truda, obaveza, mnogo zalaganja i odricanja, a kako je dodao Amel Bešo, u ime organizatora pripreme su protekle dobrim tempom iako znaju trajati nekoliko mjeseci. Organizatori dodaju da je poruka ovog projekta najvažnija, a to je da se smanji broj mladih ljudi koji na svakom ćošku grada “gaze” po gasu te na taj način dovode u opasnost kako svoj život, tako i život svih građana.

pripreme

Tako je odlučeno da se organizovanjem ovog događaja pod motom “Ne brže od života” pokaže da se ipak može uživati u ovom “sportu”, bez ugrožavanja vlastitog ali i tuđih života. 

“Na ovogodišnjem takmičenju svi posjetioci će moći uživati u gledanju raznovrsnih takmičenja, predstavljanju ekskluzivnih automobila poput old-timera i raznih džipova. I ove godine obećavamo zagarantovan i odličan provod, te se nadamo da će učesnici iz cijele BiH i regije uživati u onome što smo pripremili za njih i sve ljubitelje automobila. Naravno, druženje se nastavlja uz hostese, te se nadamo da će nas vrijeme dobro poslužiti”, istakao je za 072info Amel Bešo. 

4. tuning show-a “Getaway in Zenica” zakazan je za sutra, 2. augusta sa početkom u 9:00 sati, na sportskim terenima Kamberovića polja.

Podijelite članak