Portal 072info

I OVE GODINE NA SMETOVIMA: Januarski program za mlade na čistom zraku

Služba za društvene djelatnosti i socijalnu zaštitu Gradske uprave Zenica i ove zime realizirat će program “Zimovanje djece i omladine – Smetovi 2016” i to od 4. januara do 24. januara iduće godine.
Ideja je nastala još prije nekoliko godina sa ciljem iskorištavanja postojećih kapaciteta na području Zenice u društveno-korisne svrhe.Zijad Softić, pomoćnik Gradonačelnika za društvene djelatnosti, socijalnu zaštitu, raseljena lica i izbjeglice, kazao nam je da ovim projektom žele animirati djecu i mlade da vrijeme provedu na čistom zraku uz razne programe.
“Ono što predstavlja pogodnost za provedbu ovog projekta jeste što na području našeg grada imamo sve relevantne faktore koji u međusobnoj kooridnaciji mogu kvalitetno, a uz mala finansijska sredstva, organizirati ovu aktivnost. Također, vrijeme realizacije projekta je prilagođeno zimskom raspustu. Djeca i omladina će imati priliku da nauče osnove planinarenja, snalaženja u zimskim uslovima, osnove ski sporta, mogućnost boravka na čistom zraku i drugo”, istakao je za Našu riječ Softić.
Partneri na ovom projektu su JP za upravljanje sportskim objektima, Turistička zajednica ZDK, Komgrad-Ze, Savez izviđača Grada Zenica, Društvo pedagoga fizičke kulture, Ski klub “Zenica 2010” , Planinarsko društvo “Željezara” Zenica, JKP “Zenicatrans”, Alba d.o.o Zenica, PD “Vedro”, te MUP ZDK. 
Za ovaj projekt izdvojeno je 11.725 KM, a sponzori projekta su Grad Zenica, Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK i Turistička zajednica ZDK.
Preuzeto sa: Naša riječ
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box