3379A37D D522 4247 866A 6F9867DB83F5
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 5, 2021 @ 9:50
KATEGORIJA: BiH / Kultura
FIXGEHALT

Tekuća sedmica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je u znaku čak četiri gostovanja u četiri grada sa predstavama koje su nastale u produkciji ove pozorišne kuće. 

Predstava „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ prema tekstu Tanje Šljivar i u režiji Mirjane Karanović u okviru svoje velike švedske turneje ove sedmice gostuje u dva grada. Večeras, u 19 sati u švedskom gradu Vaxyo u Vaxyo Teatru će ova predstava imati prvo ovosedmično izvođenje. Naredno izvođenje je već u petak, 8. oktobra u 19 sati u Štokholmu u prostorijama Arsta Folkets Husa. 

Sutra, 6. oktobra u 12 sati Pozorištu madih Sarajevo u programu Malog MESS-a, a u okviru 61. internacionalnog teatarskog festival MESS Sarajevo, bit će izvedena lutkarska predstava za djecu „Psić boje neba“ autora i reditelja Darka Kovačskog i Nadje Vasileve. 

​U četvrtak, 7. oktobra u 19.30 sati kinosali Doma kulture u Žepču u okviru 6. međunarodnih dana kazališta Žepče bit će izvedena komedija „Žiranti“ prema tekstu Marija Ćuluma, u režiji Muhameda Bahonjića. 

​Sve programske aktivnosti koje su u organizaciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa važećim higijensko-epidemiološkim mjerama. 

LIDER