I ove sedmice gostovanja predstava Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u četiri grada

3379A37D D522 4247 866A 6F9867DB83F5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tekuća sedmica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je u znaku čak četiri gostovanja u četiri grada sa predstavama koje su nastale u produkciji ove pozorišne kuće. 

Predstava „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ prema tekstu Tanje Šljivar i u režiji Mirjane Karanović u okviru svoje velike švedske turneje ove sedmice gostuje u dva grada. Večeras, u 19 sati u švedskom gradu Vaxyo u Vaxyo Teatru će ova predstava imati prvo ovosedmično izvođenje. Naredno izvođenje je već u petak, 8. oktobra u 19 sati u Štokholmu u prostorijama Arsta Folkets Husa. 

ČITAJ JOŠ:  Predstava “Siročad” u četvrtak u zeničkom BNP-u

Sutra, 6. oktobra u 12 sati Pozorištu madih Sarajevo u programu Malog MESS-a, a u okviru 61. internacionalnog teatarskog festival MESS Sarajevo, bit će izvedena lutkarska predstava za djecu „Psić boje neba“ autora i reditelja Darka Kovačskog i Nadje Vasileve. 

​U četvrtak, 7. oktobra u 19.30 sati kinosali Doma kulture u Žepču u okviru 6. međunarodnih dana kazališta Žepče bit će izvedena komedija „Žiranti“ prema tekstu Marija Ćuluma, u režiji Muhameda Bahonjića. 

​Sve programske aktivnosti koje su u organizaciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica se odvijaju u skladu sa važećim higijensko-epidemiološkim mjerama. 

ČITAJ JOŠ:  Predstava “Siročad” u četvrtak u zeničkom BNP-u
GODISNJICA
MARKETING