I OVO JE BIH: Kolegici sipala otrov u kafu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Okružni sud Banja Luka produžio je pritvor za još dva mjeseca Nini Ninković (57) osumnjičenoj za pokušaj ubistva, odnosno da je radnoj kolegici sipala otrov u kafu.

– Po ovom rješenju pritvor prema osumnjičenoj može trajati najduže dva mjeseca, odnosno do 21. marta 2023. godine – navedeno je u odluci.

Kako je saopćeno iz banjalučkog suda, pritvor je produžen iz pritvorskih razloga b i v, odnosno bojazni da bi boravkom na slobodi mogla utjecati na svjedoke, kao i zbog bojazni da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

Ninković je bila zaposlena u Pedagoškom zavodu RS-a u Banjoj Luci, a iz Okružnog javnog tužilaštva je ranije saopćeno da je osumnjičena da je od 8. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T. S. iz Banje Luke, materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da je ubije. Oštećena je zajedno sa njom radila u Pedagoškom zavodu i bila načelnica jednog od odjeljenja.

Sve su snimile nadzorne kamere koje su postavljene u prostoriju, nakon što je oštećena posumnjala da se nešto dešava i sve prijavila policiji. Vještačenjem je utvrđeno da su se u kafi nalazili mravocid, kao i natrijev hipoklorit, jedan od sastojaka sredstva za čišćenje “domestos”

Faktor