I OVO JE BIH: Prokockao pare za maturu pa prodao očeve ovnove

Vehab B. (19) optužen je da je u opštini Donji Vakuf prokockao novac koji je prikupljen za maturu, te zatim prodao dva očeva ovna, a njemu rekao da su ukradeni.

Ovaj nesvakidašnji slučaj, kako se sumnja, dogodio se na proljeće, a sada je dobio epilog u Tužilaštvu i Sudu.

Naime, optužnicu protiv njega podiglo je Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a potvrdio ju je Opštinski sud u Bugojnu.

“On je 29. aprila ove godine oko 16 sati, na području Donjeg Vakufa, u sportskoj kladionici, igrajući igre na sreću potrošio novac koji je prikupljen za maturalnu zabavu. Riječ je o 450 KM”, navodi se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Potom je, kako se dodaje, iskoristio odsustvo svog oca te je preko jednog internet sajta za kupoprodaju stupio u kontakt sa potencijalnim kupcem K.S. i ponudio mu na prodaju dvije ovce.

“Kada je K.S. došao, Vehab je otključao štalu u kojoj su bile ovce, izveo dva ovna i prodao K.S. za 500 maraka”, ističe se u optužnici.

Potom je, naglašeno je, svom ocu prijavio da su nepoznate osobe provalile u drvenu štalu i ukrale dva ovna.

“Pripadnici Policijske stanice Donji Vakuf su 30. aprila od K.S., uz potvrdu o privremenom oduzimanju, oduzeli dva ovna i vratili ih Vehabovom ocu”, istaknuto je u optužnici.

Optuženom se stavlja na teret krađa, za šta je Krivičnim zakonom Federacije BiH propisana novčana ili zatvorska kazna do tri godine.

Nezavisne novine

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE