I ovo je moguće: Komunalni radnici čiste obalu rijeke bacanjem smeća u nju

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Svakodnevno smo svjedoci raznih događaja koji se kose sa realnošću i za koje je nekada jako teško pronaći objašnjenje, a ovog puta nam jedan takav prizor dolazi iz susjedstva, tačnije Prijepolja na jugozapadu Srbije.

Prijepolje je mala općina u zlatiborskom okrugu koja se nalazi na obalama dvije rijeke od kojih je jedna, Lim koji dolazi iz Crne Gore, sklon poplavljenju tokom dugih kišnih dana.

ČITAJ JOŠ:  Djeca pokušala da ubiju oca: Kćerka ga držala, sin ga ubo nožem 41 put

Nedavno je ovu regiju pogodilo snažno nevrijeme praćeno obilnim kišnim padavinama koje su izazvale upravo bujanje Lima što je stvorilo štetu priobalnim dijelovima Prijepolja.

Kao što je to odveć poznato, rijeka kada poplavi sa sobom na površinu iznese većinom smeće, mulj i granje. Nakon što se povuče u svoje korito, dužnost lokalnih komunalnih preduzeća je da posljedice štete sanira i očisti obalu rijeke.

Sudeći prema videosnimcima koji kruže na društenim mrežama, radnici Javnog komunalnog preduzeća “Lim” iz Prijepolja su malo drugačije shvatili svoje obaveze, pa su tako smeće koje je rijeka iznijela na površinu pokušali sanirati – vraćanjem u rijeku.

Ovaj priobalni dio grada, tačnije šetalište koje se nalazi tik uz rijeku, napravljen je nedavno, a čini se da komunalni radnici žele održati čistoću grada vraćanjem smeća u rijeku koji je upravo ona izbacila, a koji je produkt upravo ovakvog istog ponašanja – odnosno nemara i nebrige građana za okoliš, prirodu i rijeke.

ČITAJ JOŠ:  Oteli mladića pa roditeljima tražili oko 400.000 KM za otkup

Klix

072INFO TV