I ovo je naša BiH: Učenici srednje škole napravili pa donirali salatu za socijalno ugrožene

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Humanitarna organizacija Pomozi.ba objavila je lijepu vijest – učenici jednog od razreda Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti su napravili salatu turšiju i donirali je socijalno ugroženim građanima.

“Kako nam samo malo treba da učinimo nešto dobro što će drugi jako dugo pamtiti!

Učenici koji se obrazuju za zanimanje prehrambeni tehničar u Srednjoj školi poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti sami su došli na ideju da na času pripreme salatu turšiju i da je doniraju socijalno ugroženim građanima!

ČITAJ JOŠ:  Aldin i Dženana sa dvoje maloljetne djece nakon požara ostali bez doma

U svaku od 100 tegli, koliko su ukupno napravili i donijeli ih u naše prostorije utkali su ljubav, poštovanje, nadu, želju da nekoga obraduju i pomognu… A itekako su pomogli… Iako su još tako mladi, pokazali su ogromnu dozu suosjećanja prema ljudima koji su se, nažalost, našli u teškoj situaciji, a u kojoj se svako od nas jednog dana može naći…

Pomoći drugima, biti osjetljiv na potrebe drugih, prepoznati i pronaći način da nekome izmamimo osmijeh, vratimo nadu i vjeru u dobre ljude… Neprocjenjivo!

ČITAJ JOŠ:  Jusuf Nurkić i "Pomozi.ba" donirali 15 tona brašna za Narodnu pekaru "Imaret"

Hvala JU Srednja škola poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti. Salata danas stiže do naših korisnika kojima na vrata donosimo gotov obrok”, navodi se u saopćenju ove organizacije.

GODISNJICA
MARKETING