tiktok mart2021 DS
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS jučer obaviješteno je od strane Interpola da je najavljeno masovno samoubistvo mladih osoba na društvenoj mreži TikTok, oglasili su se i iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, sa identičnim upozorenjem.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije obaviješteno je od Interpola Jerusalim dopisom koji je upućen Latvija, a ostalim zemljama na upoznavanje, o informacijama koje kruže na jednoj društvenoj mreži, a tiču se poziva na grupno samoubistvo mladih osoba”, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Na teritoriji BiH i Srbije se vrše provjere ovih informacija.

“Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije sa maksimalnom opreznošću pristupaju provjeri navedenih ili sličnih sadržaja na društvenim mrežama.

Apelujemo i na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje djece i sadržaje koje prate na društvenim mrežama”, istakli su iz MUP-a Srbije.

Podsjetimo, na teritoriji RS već se vrše provjere navedene informacije, odnosno da li je bilo evidentiranih prijava da se navedeni ili slični sadržaji dijele.