Portal 072info

I to je BiH: Razrednica osigurala svim đacima novac za ekskurziju

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Foto: Nezavisne novine

Alena Lonić (31), nastavnica engleskog jezika u Osnovnoj školi “Branko Ćopić” u Donjim Agićima, kod Bosanskog Novog, postigla je nesvakidašnji uspjeh – založila se kod donatora da pomognu da njen cijeli razred, koji broji 15 maturanata, ode na ekskurziju potpuno besplatno, pišu Nezavisne novine.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

“Bez obzira na to što gotovo svi roditelji djece u mom razredu nakon rata nemaju posao, već žive od zemljoradnje i poljoprivrede, ja poznajem njihovu odgovornost i domaćinsku kulturu, tako da znam da bi oni našli način da uplate ekskurzije. Ja sam samo željela da im olakšam”, istakla je Lonić.

Za jedno od najboljih odjeljenja ustanove u postratnoj BiH, škola je odlučila da ove godine organizuje matursko putovanje – četiri dana u Neumu. Tvrde, motiv im je bila i činjenica da većina djece dosad nije nikada putovala na more, niti gdje dalje, osim na izlet u Banju Luku koji su im ranije organizovali.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Međutim, bilo je potrebno više od 3.000 maraka kako bi svih 15 đaka 13. maja otputovalo na matursku ekskurziju, zbog čega je Lonićeva zakazala sastanke s predstavnicima lokalnih preduzeća. Zatim se obratila i porodici u Njemačkoj, koja je koristila moć društvenih mreža. “Uplaćivali su svi, po 10 ili 20 eura.

Zatim, naša domaća zadruga “Agrojapra”, domaća pilana “Livno-tehna”, knjigovodstveni ured ‘Ninić’”, objašnjava Lonićeva. Za početak je, kaže, imala ambiciju da se barem smanji iznos sredstava koje porodice treba da izdvoje, ali je čitava akcija dala više rezultata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

“Nama je to zaista veliko, jer jedino ja radim u porodici, tako da je donacija koja je obezbijeđena za put djece, među kojima je i moje, značajno olakšanje za naš kućni budžet. Svi smo zahvalni”, kaže Dragica Pauković za Nezavisne novine.

Izvor: Fokus/Nezavisne novine

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6