Portal 072info

Iako je epidemija završena, ako idete u Sloveniju ovo morate znati

Premda je epidemija Covida-19 u Sloveniji nakon dva i pol mjeseca završena, mogućnost drugog vala zaraze i dalje je stvarna opasnost pa se građanima preporučuje da uza sebe uvijek imaju masku, rekli su u ponedjeljak vladini dužnosnici.

Imati masku na licu i dalje je obvezujuće u zdravstvenim ustanovama, pri posjetu domu za starije osobe i u javnom prijevozu, no imati masku uvijek uz sebe nova je realnost na koju se treba priviknuti, rekao je glasnogovornik Vlade za koronakrizu Jelko Kacin.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Masku na licu treba nositi ondje gdje nije moguće osigurati fizičku udaljenost od 1,5 metra. Zaštitari mogu zabraniti ulazak u trgovinu osobama koji je ne nose, kao i vlasnici ugostiteljskih objekata gostima, a poslodavci je mogu propisati kao obveznu mjeru za radnike, prenosi Hina.

Ministar zdravstva Tomaž Gantar upozorio je da vrijeme do mogućeg novog vala zaraze treba iskoristiti za jačanje potrebnih kapaciteta u zdravstvu, na temelju iskustava tokom epidemije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kacin je rekao da je pri kraju izrada popisa desetak zemalja Europske unije čijim bi se državljanima u Sloveniju omogućio bez obveze samoizolacije, karantene ili potvrde da nisu zaraženi Covidom-19.

Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Puste plaže u Zaostrogu: Gosti masovno otkazuju dolaske

072info

Virus korona bi mogao da “proguta” 400 miliona radnih mjesta

072info

Njemačka vojska obučava pse za otkrivanje koronavirusa

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME