Portal 072info

Iako se u javnosti svađaju: SNSD i SDA u restoranu kuju planove za zajednički nastup na izborima

EAE3D415 0144 4AE1 8181 9C8B9298F547
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I dok Milorad Dodik, lider SNSD i član Predsjedništva BiH, svakodnevno šalje otrovne strijele prema svojim političkim protivnicima optužujući ih za saradnju sa SDA i uz to nazivajući ih “izdajnicima” i “Bakirovcima” u stvarnosti nešto drugačija slika koja otkriva – ko sa kim šuruje i ko su pravi saveznici, piše TVBN.

Treba podsjetiti da je prva iskrica zajedništva SNSD-a i SDA ozvaničena još 1998. godine, kada je uz pomoć tih istih, kako ih sada zove, “mrskih” bošnjačkih stranaka iz “političkog” Sarajeva Dodik došao na vlast u Republici Srpskoj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

To zajedništvo se proširilo i po terenu, tako da su lokalne organizacije SNSD-a i SDA, takođe, uspostavile blisku saradnju i komunikaciju u zajedničkim ciljevima.

Da je to tako svjedoči i jučerašnji sastanak u restoranu “Košuta”, nadomak Gacka, gdje su lokalni SNSD i SDA razrađivali plan za predstojeće lokalne izbore u toj opštini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Cilj je, kako tvrdi izvor iz restorana, da se osigura podrška bošnjačkih glasača kandidatu SNSD-a za načelnika Gacka Ognjenu Milinkoviću. Prema tom izvoru, predsjednik gatačkog SDA Halid Čustović obećao je SNSD-u glasove samo da sruše dugogodišnjeg načelnika te opštine Milana Radmilovića iz SDS-a, koji je kandidat te stranke i za naredni mandat.

Ukoliko Milinković bude načelnik, prema tom izvoru, Bošnjacima će biti ponuđeno mjesto “po želji” u lokalnoj vlasti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Taj susret i dogovor lokalne vrhuške SNSD-a i SDA Srđana Milovića, Siniše Šukovića, Ognjena MIlinkovića sa Halidom Čustovićem brzo se iz restorana Košuta prenio i u ostale gatačke kafane…

Prema tvrdnjama iz tog grada, to je danas bila glavna tema razgovora u toj opštini, gdje su se Gačani “iščuđavali” da se neko usudio da tako otvoreno “pravi pakt” sa Bošnjacima “usred Gacka u po bijela dana”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema tim izvorima, dagovoru o saradnji SDA i SNSD-a prisustvovao je i gatački imam Sadet Bilalić što je još više uozbiljilo cijelu situaciju u toj opštini, piše BNTV.

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Lista Naroda i Pravde za Gradsko vijeće Zenice

072info.com

Sportisti, glumci, pjevači, pisci, novinari… žele vaš glas 15. novembra

072info.com

Urnebesni video kandidata SDA: Glasajte za SDA, jer ako glasate za nas Ćibo vam nudi spas

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)