Ibrahim Durmo potpisao profesionalni ugovor sa OKK Čelik

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Omladinski košarkaški klub «Čelik» u sklopu svojih programskih aktivnosti čiji je cilj oslonac na vlastite igračke kadrove, danas je potpisao profesionalni ugovor sa Ibrahimom Durmom, igračem koji je protekle sezone imao zapažene nastupe za prvi tim Čelika. Ibrahim Durmo (200 cm) navršio je 18 godina, prošao je sve omladinske selekcije OKK Čelik. Četverogodišnji ugovor sa novopečenim juniorskim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, potpisao je Kasim Sarajlić, predsjednik našeg kluba.

«Prioritet u radu OKK Čelik bio je i ostao afirmacija vlastitih igračkih kadrova. Profesionalni ugovor sa igračem kojem stručnjaci predviđaju veliku karijeru, dokaz je kontinuiranog kvalitetnog rada trenera i svih struktura u našem klubu. Uvjereni smo da je Durmo napravio pravi izbor ostajući vjeran klubu u kojem će imati idealne uslove za rad i napredak, i koji mu neće stajati na putu, nadamo se, ugovora sa nekim od velikih europskih klubova», riječi su Kasima Sarajlića, predsjednika OKK Čelik.

Da se radi o vanserijskom talentu pokazuje i službena statistika KS BiH. Nakon pet odigranih utakmica u Ligi mladih BiH, u konkurenciji juniora, Ibrahim Durmo je MVP sa prosjekom od 23,8 poena i 10,3 skoka po utakmici. 

«Ovo je za mene jedan od najsretnijih trenutaka u životu. Čelik je klub u kojem sam ponikao i učinit ću sve da opravdam povjerenje ljudi koji su mi ukazali čast da potpišem profesionalni ugovor. Za mene će ovo biti dodatni podstrek da još bolje i više radim. Naravno, i u reprezentaciji BiH ću nastojati da svojim ponašanjem i igrama osvjetlam obraz Čelika i Zenice», kaže Ibrahim Durmo.

Osim Durme koji će u narednim prijateljskim utakmicama protiv Crne Gore debitovati za juniorsku reprezentaciju BiH koju vodi selektor Marko Trbić, naš klub ima reprezentativca ima i u kadetskoj reprezentaciji koju vodi selektor Emir Halimić. Riječ je o Seminu Burki (16 godina, 210 cm) koji će se kao i Durmo u ponedjeljak, 30. marta odazvati na reprezentativno okupljanje zakazano na Ilidži. Ovu priliku koristimo da se pohvalimo, kako u našim omladinskim selekcijama stasava još nekoliko igrača za koje smo sigurni da će vrlo brzo postati okosnice prvog tima OKK Čelik i biti u kadru selektora reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine.