Portal 072info

Ibrahimović: Ne bih mogao biti trener, jer bih sve igrače našamarao

Zlatan Ibrahimovic

Kako se približava kraj tekuće godine, sumiraju se rezultati, a i mnogi su uradili nešto po čemu će ostati upamčeni u ovoj godini.

Tako će jedan od najboljih, ali i najkontraverznijih nogometaša današnjice Zlatan Ibrahimović ostati osim po sjajnim golovima i upamčen po “izjavama” koje su objavili pojedini mediji u Francuskoj.

Tako je popularni Ibra između ostalog na upit novinara “kako je bilo postići gol slabijom lijevom nogom”, odgovorio u svom stilu:

“Zlatan nema slabiju nogu”.

Također, klupskom kolegi iz PSG-a Matiudiju, nakon što je ovaj postigao prelijep gol u jednoj utakmici napisao na Twitteru:

“Matuidi, vidio sam tvoj gol i bio je odličan. Vjerovatno si gledao mene na treningu pa si naučio”.

Također, Ibrahimović se osvrnuo i na svoju bogatu karijeru, ali i odgovorio šta bi bilo da je nekada nastupao za klub iz Premiershipa.

“Engleska liga je vrlo jaka. Međutim, da sam igrao tamo, uništio bih sve ostale, kao što sam to radio i svuda gdje sam igrao. Arsenal me tražio, ali na probu, međutim Zlatan ne ide na probe”.

Ipak jedna od najsmješnijih izjava koju je Ibrahimović dao za medije u ovoj godini je svakako ona kada je upitan da li ga privlači posao trenera, na šta je on odgovorio da je to nemoguće.

“Ja da budem trener. Nemoguće. Razlog je što bih u toku utakmice “našamarao” bar dva svoja igrača, a na kraju utakmica i ostale”.

avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box