Ibrahimović o ratu u Ukrajini: Izbjegavam pratiti, gasim TV

zlaja
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Zlatan Ibrahimović se tokom pres-konferencije reprezentacije Švedske uoči baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo dotakao i rata u Ukrajini.

Švedska će u četvrtak igrati protiv Češke, a pobjednik tog meča će za plasman u Katar igrati protiv Poljske koja je zbog izbacivanja Rusije prošla direktno u finale.

– Teško je govoriti u ratu, jako je teško. Svoju poruku prenosim kroz fudbal. Igrat ćemo fudbal i nastojat ćemo na taj način širiti energiju i ljubav. Tragično je ovo što se danas događa, ne bi uopće smjelo. Trebali bismo rješavati stvari na normalan način u 2022. godini, a ne prolaziti kroz ratove u kojima ljudi moraju patiti zbog stvari zbog kojih ne bi trebali. Upravo smo prošli pandemiju, izašli iz nje i počeo je rat… – rekao je Ibrahimović.

Napadač Milana je dodao kako izbjegava pratiti dešavanja i da nastoji biti pozitivan.

– Želim biti pozitivan, dijeliti ljubav i imati mir. Mir i ljubav. To je ono za šta se zalažem i nadam se da će doći što prije. Da budem iskren, gasim TV i ne pratim medije. Rečeno mi je, priča se o tim dešavanjima, ali ne pratim. Nadam se da će se stvari riješiti, ali izbjegavam pratiti. Ja sam protiv svega i protiv rata, teško je, ali fokusiram se na neke druge stvari – priznao je Šveđanin.