Ibrahimović pričao o Jurki i Šefiku: Majka me više tukla nego otac, ali sam više blizak sa njom

Zlatan Ibrahimović, legendarni švedski golgeter, gostovao je kod čuvenog engleskog novinara Piersa Morgana, te se dotakao mnogih tema.

Govorio je o svom mentalitetu, menadžeru Mini Raioli, supruzi Heleni, Saudijskoj Arabiji i novcu u ovom zemlji, Guardioli, Mourinhu, Muhammedu Aliju, Novaku Đokoviću, Haalandu, Mbappeu…

Ibrahimović je profesionalnu karijeru okončao na kraju prošle sezone u Milanu.

Jedan od najzanimljivijih dijelova razgovora bilo je njegovo djetinjstvo. Roditelji su mu se rastali kada je imao dvije godine, a priznao je da je bliži sa majkom. Inače, njegova majka Jurka je iz Hrvatske, a otac Šefik iz BiH. Zlatan je rođen u Švedskoj.

– Majka je bila stroga, ona me više tukla nego otac. On to nikada nije uradio. Kod njega je bilo dovoljno samo da vam kaže i da vas pogleda da sve shvatite – kazao je Ibragumović, dodavši:

– Više sam blizak s majkom. S ocem je isto kao i uvijek, nisam blizak s njim kao s majkom jer smo obojica veliki egoisti. Ja sam isti kao on i kada se on svađa sa mnom ne shvata da se svađa sa samim sobom jer smo po ponašanju identični. On me napravio ovakvim kakav sam danas – rekao je Ibrahimović.

Nakon što ga je Piers Morgan pitao “Kada je otac bio najponosniji na njega u karijeri?” dao je zanimljiv odgovor:

– On to ne pokazuje. Živio sam s ocem i petero sestara i braće. Moj stariji brat je nedavno preminuo, imam dvije sestre s kojima nisam uopće u kontaktu. Imam još jednu stariju sestru s kojom imam iste roditelje. S njom sam i dalje u kontaktu baš kao i s mlađim bratom.

Faktor

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE