Ibrahimović uništio reklamni trik od 5 miliona, oduzeta mu i jedna funta od plate

Screenshot 3 19

Zlatan Ibrahimović u svojoj novoj biografskoj knjizi “Adrenalina” otkrio je neobičnu epizodu koja se dogodila 2016. godine, kada je iz PSG-a prešao u Manchester United.

Švedski napadač tom prilikom je objasnio kako je njegova objava na Instagramu uništila reklamni trik od 5 miliona funti.

“Bio sam veoma umoran od dugih pregovora pa sam odlučio da napišem objavu na Instagramu. Tekst? Jednostavan i nedvosmislen – Vrijeme je da svijet sazna. Moja sljedeća destinacija je Manchester United”, objavio je tada Ibra.

Najava koja je obradovala navijače Crvenih đavola, ali razbjesnila njihovog agenta:

“Ne možete puštati ovakve objave ako pregovori nisu završeni”, kazao je Raiola, koji je prema Ibrinim trvrdnjama, htio da ga ubije.

“Osjećao sam se kao u živom pijesku i pokušao sam učiniti nešto da idem naprijed, ne razmišljajući o posljedicama. Ja sam taj koji je pogriješio. Izvinjavam se još jednom”, dodao je Ibra.

Napadač Milana otkrio je i šta mu je rekao Ed Woodward, tadašnji potpredsjednik Manchester Uniteda, kada je pročitao njegovu objavu na Instagramu.

“Rekao mi je da sam upropastio reklamni trik od 5 miliona funti, da su planirali kampanju iznenađenja i prezentaciju specijalnih efekata u holivudskom stilu. I sve sam uprskao objavom na društvenim mrežama.”

U knjizi Zlatan Ibrahimović otkriva da je bio iznenađen “malim i zatvorenim mentalitetom” Manchester Uniteda kada je potpisao za klub 2016. godine, požalivši se što mu je jednom od milionske plate oduzeta funta jer je popio voćni sok na izletu sa ekipom.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

“Svi misle da je United prvorazredni klub, jedan od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu, ali ja sam ih otkrio kao klub malog i zatvorenog uma. Jednog dana sam bio u hotelu sa ekipom prije utakmice. Bio sam žedan, pa sam otvorio minibar i popio voćni sok”, kaže Šveđanin, dodavši:

“Odigrali smo utakmicu i onda smo otišli kući. Trebalo je neko vrijeme da mi stigne platni spisak. Obično ga ne gledam. To radim samo na kraju godine da vidim šta sam dobio, a šta je ‘izašlo’. Ali, ovaj put, ne znam zašto, bio sam radoznao i shvatio sam da mi je oduzeta funta moje mjesečne plate. Pozvao sam menadžera tima: ‘Izvinite, zašto ste mi skinuli funtu sa plate? Menadžer tima je bacio pogled i rekao: ‘To je bio voćni sok iz minibara.’ Šališ se, ozbiljno? Pitao sam. ‘Ne šalim se, ako nešto uzmete, morate to platiti.’

Naravno, ali nisam svojom voljom otišao u hotel. Nisam bio na odmoru. To je bilo moje radno mjesto. Bio sam tamo igrajući za Manchester. Ako moram da igram i ako sam žedan, moram da pijem. Ne mogu da idem kući dehidriran. Možete li vjerovati? Jedna funta? Ovako nešto se nikada ne bi dogodilo u Italiji. To su detalji koji prave razliku i zaslužuju poštovanje igrača”, kaže napadač Milana.

Ibrino ogorčenje Unitedom nije se ograničilo samo na taj detalj:

“Svaki dan su mi tražili dokumente da uđem na teren za trening. Spustio bih prozor i rekao osobi na vratima: Slušaj, prijatelju, ovdje sam mjesec dana. Dolazim ovdje svaki dan. Ja sam najbolji igrač na svijetu. Ako me još uvijek ne prepoznajete, dobili ste pogrešan posao”, ispričao je Ibra.

Ibrahimović je na Old Traffordu proveo dvije godine, ali je zbog teške povrede odigrao samo 33 utakmice i postigao je 17 golova.