Ibričić pokušao ubiti i Nedima Ploču, Veju likvidirao u prisustvu sedmogodišnjeg sina

Pred sudijom Kantonalnog suda Sarajevo  Mirzom Đozom danas je razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora Ismetu Ibričiću, koji je osumnjičen za ubistvo Mithata Veje, u nedjelju u Lovačkom domu u Bašcima kod Trnova, piše Avaz.

Ibričić prvo iz karabina pucao izvana

Tužiteljica Blaženka Grujić kazala je da se Ibričiću tereti i za pokušaj ubistva Nedima Ploče koji je ranjen u pucnjavi. Ovaj svjedok kao i ostali još su u šoku te ih je potrebno ponovo ispitati.

Tužiteljica je pojasnila da postoji i opasnost od uznemirenja javnosti.

Ona je kazala da je Ibričić prvo iz karabina pucao izvana, kroz prozor te da je potom ušao u unutrašnjost i ponovo pucao.

Advokat Zlatko Ibrišimović koji zastupa Ibričića usprotivio se prijedlogu za pritvor i ukazao da ne stoji da je osumnjičeni pokušao ubiti N. P. jer je to njegov rođak i nema direktnog umišljaja za to djelo.

Odluka o pritvoru bit će naknadno saopćena

Prema riječima advokata, Ibričić je bio isključivo usmjeren prema Veji. Ibrišimović je istakao da je osumnjičeni nakon pucnjave dobrovoljno predao oružje te policiji priznao šta je uradio.

Odbrana je zatražila da se Ibričiću izrekne mjera kućnog pritvora čemu se usprotivila tužiteljica istakavši da je ubistvo počinjeno u prisustvu malodobnog djeteta,starog sedam godina

Odluka o pritvoru bit će naknadno saopćena.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE