zlatan ibrahimovic


AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

U večerašnjem duelu Crvene zvezde i Milana, koji je okončan rezultatom 2:2, pojedini navijači Zvezde vrijeđali su Zlatana Ibrahimovića, nazvavši ga smrdljivim balijom.

Ibrahimović inače gaji imidž jako čvrstog tipa koji nikome ne ostaje dužan, pa je svakako za očekivati da se u narednim danima oglasi.

Inače, Ibrahimović se obično ne žali na tretman koji dobija od protivničkih navijača i onih koji ga ne vole, osim ako baš pretjeraju. Tako je u januaru 2018. godine istakao da u Švedskoj postoji prikriveni rasizam u društvu, koji ga je često sputavao da napravi i više nego što je napravio.

“U Švedskoj je rasizam prisutan, a to se najbolje vidi u odnosima medija u ovoj zemlji prema meni. Napadaju me, jer se nikad nisu pomirili sa mojim prezimenom, sa tim da sam Ibrahimović. Kad drugi švedski igrač napravi istu grešku koju ja napravim, brane ga koliko mogu. Mene samo dodatno napadaju. To je rasizam. Ne kažem da je to otvoreni rasizam, ali jeste prikriveni. Sto posto sam siguran da postoji. Da se prezivam Andersson ili Svensson, branili bi me, čak i da opljačkam banku”, kazao je Ibrahimović za francuski Canal +, a prenio je Bleacher Report.