Idealan partner mora da bude…

Idealan partner mora da bude…

0513007.48
Lijep, inteligentan i zabavan? Ukoliko tek tražite ljubav svog života, ne pretjerujte sa kriterijumima koje ta osoba mora da zadovolji.

“U ljubavi je potrebno imati samo tri želje, jer je statistika pokazala da je tako lakše doći do partnera”, tvrdi Taj Taširo, profesor Univerziteta u Merilendu.

Treba izdvojiti tri najvažnija atributa koje idealna osoba mora da ima. Na primjer da bude lijepa, inteligentna i zabavna, ali ne može se tražiti i da bude bogata, jer postoji velika vjerovatnoća da takvu osobu nećemo nikada naći.

Američki stručnjak smatra da je naš pristup idealnoj osobi pogrešan i apeluje na samce da se u potrazi za voljenom osobom usredsrede na ono najvažnije.

U svojoj knjizi “Nauka o vječnoj sreći” (The Science of Happily Ever After) on objašnjava da “tradicionalni pristup vodi ka tome da umjesto vrapca u ruci, poželimo goluba na grani”.

“Hoćemo sve, a ostajemo bez ičega”, kaže Taširo istačući da je neophodno promijeniti način na koji sebi tražimo partnera.

Osnovno, po njemu, je da se ne “razbacujemo sa željama”. Dovoljno je izdvojiti tri želje, karakteristike koje bismo voljeli da nađemo kod drugog.

Upitan kojim kvalitetima treba dati prednost, Taširo kaže da to svakako nisu ni ljepota, ni bogatstvo jer oni nisu garancija za sreću u ljubavi. Bolje je, smatra on, poželjeti “simpatičnu, “dobru osobu sa smislom za humor”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica