Portal 072info

Idealno piće koje gasi žeđ, hidratizira i jača mišiće

1 442
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Voda je esencijalna za život i smatra se idealnim pićem koje gasi žeđ i hidratizira, navode stručnjaci. Možda niste znali, dodaju oni, ali voda će vam poboljšati raspoloženje i pomoći pri izgradnji mišića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Gubitak kalorija

Ostanite mršavi uz pomoć vode – Pokušavate izgubiti višak kilograma? Voda će ubrzati metabolizam i pomoći vam da ne osjetite glad. Zamijenite napitke koji u sebi sadrže puno kalorija i prije obroka konzumirajte jednu čašu vode kako biste manje pojeli. Ispijanjem većih količina vode ubrzava se metabolizam, posebno ako je čaša hladna tijelo mora uložiti nešto energije kako bi ju zagrijalo, a u tom će se procesu izgubiti i par kalorija. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Daje energiju – Ako se osjećate iscrpljeno, uzmite čašu vode koja će sigurno poboljšati raspoloženje, jer, ako niste znali, zbog dehidracije možete osjećati umor. Prava količina vode u organizmu će potaknuti srce da pumpa krv pravilno, a voda može pomoći i pri prijenosu kisika i ostalih važnih nutrijenata do stanica.

Pojava grčeva

Smanjite razinu stresa vodom – Oko 70 do 80 posto tkiva mozga čini voda, a ako ste dehidrirali, tijelo i um su pod većim utjecajem stresa. Zapamtite da se vjerovatno već dehidrirali ako osjetite žeđ. Čašu vode uvijek imajte pri ruci i ne zaboravite uzeti koji gutljaj. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izgradnja tonusa mišića uz pomoć vode – Voda će u organizmu spriječiti pojavu grčeva te će podmazivati zglobove. Ako pijete dovoljno vode, lakše ćete vježbati i biti izdržljiviji.

Njegujte kožu

Ako niste znali, bore i nepravilnosti na licu su vidljivije ako ste dehidrirali. Dovoljno vode u organizmu čini te iste bore manje vidljivima i tako će lice izgledati mlađe. Koža će biti sjajna i izgledati svježe zbog poboljšane cirkulacije. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Važna za probavu

Uz vlakna, voda je, također, iznimno važan dio dobre i redovne probave. Pomaže pri razgradnji sadržaja u crijevima i omogućava da što lakše izađe van iz tijela. Ako ste dehidrirali, tijelo će koristiti više vode, a crijeva će ostati suha i probava će biti otežana. 

U svijetu se bilježi sve češća pojava bubrežnih kamenaca, a jedan od razloga bi mogao biti i taj što ljudi, a to uključuje i djecu, ne piju dovoljno vode. Voda rastapa soli i minerala u urinarnom traktu za koje se zna stvaraju tvrde kristale koji su poznati kao bubrežni kamenci koji se ne mogu razviti u razvodnjenom urinu pa ne izbjegavajte vodu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME