20210707173917 670536
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
Kurbani 2021

Najbolja hrana za putovanje je obično ono što sami napravite i ponesete sa sobom. Iako to zahtijeva određeno vrijeme, štedi novac i osigurava da imate svježe i zdrave mogućnosti.

Usredotočite se na proteine

Kada birate što ćete ponijeti, proteini bi vam trebali biti na prvom mjestu. To će spriječit da pojedete cijelu vreću čipsa ili nečeg drugog nezdravog. Postoji puno načina unosa dnevne doze važnog makronutrijenta.

Jaja

Savršen su međuobrok za putovanje koji možete spremiti u frižider. Obiluju proteinima i esencijalnim vitaminima i mineralima. Kuvana jaja najbolji su izbor za putovanja, a trajat će do sedmicu dana ako se čuvaju u frižideru.

Proteinske pločice

Pakirane pločice mogu biti zaista jednostavan način unosa proteina, ali morate pažljivo odabrati i izbjegavati marke s više grama šećera nego proteina.

Svježe voće ili smoothie

Jabuke, banane ili narandže uvijek možete ponijeti, a ako želite nešto što ima iste zdravstvene beneficije kao svježe voće napravite ili kupite smoothie.

Orašasti plodovi

Miks orašastih plodova može biti izvrstan međuobrok za putovanja, ali izbjegavajte one koji su puni slatkih sastojaka i umjetnih aroma. Odaberite vrećice s najmanje 50 odsto orašastih plodova, piše Real Simple.

Putujete li s malom djecom, orašaste plodove je ipak bolje izbjeći kako se ne bi zagrcnuli u putu, a budući da sjede iza vas, ne možete odmah reagovati, pogotovo ako ste na auto-putu. prenosi 24sata.