Portal 072info

Idu bolji dani za Čelik: Predstavljena pojačanja Čelika, Kasumović kupio prvu člansku kartu

U prostorijama Nogometnog kluba Čelik danas su predstavljeni Anes Haurdić, Eldin Mašić, Enis Sadiković, koji su ugovore sa zeničkim timom potpisali do kraja sezone, uz mogućnost produženja.

Svi igrači složni su u tome da će dati svoj maksimum na terenu, te da će zajedno sa ostatkom tima raditi sve na tome da ostvare cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH.

Pored pojačanja danas je u klubu zvanično upriličena primopredaja Statuta koju je izvršio bivši predsjenik Skupštine Damir Brdarac.

– Klub je godinama bio u raljama politike. Politika je dovela do kolapsa i ove situacije. Zahvaljujem se ljudima koji su preuzeli odgovornost i našem gradonačelniku koji nam je dao podršku. Drago mi je da sam sa ljudima koji žele dobro Čeliku oteo klub iz ralja politike koja ga je godinama sistemski uništavala – kazao je Brdarac.

Predstavljene su i članske karte kluba koje iznose 60 KM, a za nezaposlene, osobe sa invaliditetom, žene i studente 40 KM, maloljete bez prava glasa 20 KM, i 600 KM za VIP ulaznice.

Vrijedi istaći kako je prvu člansku kartu u vidu VIP ulaznice kupio Fuad Kasumović.

– Ovim činom sam ispunio predizborno obećanje i vratio sam navijače. Izvršio sam prvu uplatu u klub od strane grada. Ovim činom, kupovine članske karte, želim podržati Čelik kao građanin, i pozivam sve ostale da to urade. Upravni odbor Čelika ima punu podršku Gradske uprave koja mu se neće mješati u rad, jer politici nije mjesto u sportu. Ostalo je na igračima koji trebaju dati maksimum i ostvariti svoj cilj – kazao je Kasumović.

Svi simpatizeri Čelika imaju se priliku učlaniti u klub od ponedjeljka, a zbog blokiranih računa učlanjenje iz inostranstva trenutno nije moguće.

Pojačanja za opstanak u PLBiH Foto: B. Mahmić

Faktor.ba

Podijelite članak

Počitajte još

Kasumović poručuje: Angažovati sve medicinske radnike koji su bez posla

072info

UNM Zenica: Plus za Kasumovića, minus za Ganića!

072info

Kasumović: Arena, Đački dom, Studentski centar i hotelski objekti na raspolaganju Kriznom štabu

Redakcija