Ifet Feraget: Memić ne podržava zataškavanje ubistva već djelotvornu istragu

iifet
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, gostovao je jutros na N1 TV, gdje je na početku komentariosao proteste koji su se desili u subotu.

Na pitanje je li očekivao ovoliki odziv na protestima, Feraget je odgovorio:

“Iskreno, nisam očekivao, jako sam zadovoljan, a može to biti i bolje. Nije važan broj nego struktura. Kada je Muriz Memić poveo grupu bili su mladi – mladi i obrazovani ljudi.”

Na protestima je koji su se desili, imao je poruku za visokog predstavnika Christiana Schmidta. Tada je rekao: “Gospodine Schmidt, pet je do 12, tjerajte ih da rade svoj posao”, reagujući na to da mu je novi visoki predsjednik u odgovoru rekao da postoji vladavina prava.

“Uvjeren sam da je moguće i da će uraditi jer je principijelan i pravilno je posložio svoje prioritete, ali u prvom planu je vladavina prava. Mnogi s kojima on pregovara – znam da će ova poruka doći do njega”, rekao je Feraget za N1.

Stranka demokratske akcije (SDA) nakon protesta u Sarajevu povodom dalje nerješenog slučaja stradanja mladića Dženana Memića, oglasila se saopćenjem.

Naveli su da SDA u potpunosti podržava pravnu borbu porodice Memić, kao i svih ostalih građana kojima su pravosudne institucije u Bosni i Hercegovini uskratile pravo na istinu i pravdu.

Pozvali su porodicu Memić da se u borbi za pravdu osloni samo na istinu, da ne dopusti neistine i manipulacije.

“Ova stranka traži smjenu Gordane Tadić, da djelotvorno istraži ko stoji iza ovih naručenih zataškavanja ubistava. Nisu tražili smjenu Dalide Burzić kada je pokušala da zataška slučaj, nisu tražili smjenu kada je komentarisala slučaj i rekla da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći…

SDA pokušava da politizira ovaj slučaj. Muriz Memić ne podržava zataškavanje ubistva već djelotvornu istragu”, rekao između ostalog advokat porodice Memić, Ifet Feraget.