iifet
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget, kazao je nakon današnjeg ročišta na Vrhovnom sudu u slučaju u kojem su Ljubo i Bekrija Seferovićoptuženi za saobraćajnu nesreću i smrt Dženana Memića da očekuje oslobađajuću presudu u utorak.

FIXGEHALT

Vrhovni sud će u utorak u 13 sati donijeti presudu u ovom predmetu, a Feraget je prisutnim novinarima odmah nakon ročišta kazao da će se u utorak desiti oslobađajuća presuda.

“Zajedno bijemo ovu bitku od početka. Ono što sam rekao Murizu prije pet i pol godina kada je prvi put došao kod mene u kancelariju, to će se desiti u utorak u 13 sati. Teško je suzdržati se a ne komentarisati u situaciji kada federalni tužilac iznosi ovakve stvari”.

“Ovo treba snimiti i i ponoviti u svim medijima da se vidi šta ne treba raditi. Nalazi vještaka su potvrdili ono što smo mi govorili od početka. Saobraćajne nesreće nije bilo. Pet i pol godina ovo traje, koštalo je milione maraka. A, laik je od početka vidio o čemu se radi”, kaže Feraget i nastavlja:

LIDER

“Bitno je naglasiti da ne postoji ni jedan dokaz koji bi Ljubu Seferovića doveo u slučaj sa saobraćajnom nesrećom. Ovdje ništa nije dokazano. Ovo je kriminal u pravosuđu. Ovo traje pet i pol godina i pitanje je je li ovo pobjeda. Ovo je sramota koja se nikad neće zaboraviti. Nije profesionalno i fer da ja unaprijed govorim, ali reći ću vam da će te u utorak čuti oslobađajuću presudu”.

Podsjetimo, Seferovići su već dva puta oslobođeni u predmetu Dženan Memić na Kantonalnom sudu.