AUTOR: K.H.
DATUM: pro 1, 2021 @ 8:45
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Nogometaš Arsenala Gabriel Magalhaes suočio se s velikim incidentom kada su dvojica provalnika pokušala ukrasti njegov automobil.

Britanski mediji sinoć su objavili videosnimak žestoke tučnjave u kojoj su dvojica provalnika pokušala ukrasti automobil vrijedan 45.000 funti od stopera Arsenala, a incident se dogodio u augustu ove godine.

Gabriel i njegov prijatelj su bili u noćnom izlasku, a prilikom povratka kući pratila su ih dvojica provalnika koji su, osim automobila, pokušali ukrasti mobilni telefon i sat koji je nosio defanzivac Arsenala.

Kada su ušli u garažu, provalnici su tražili da im Gabriel da ključeve automobila. Jedan od provalnika Abderaham Muse napao je Brazilca bejzbol palicom, no nogometaš mu se suprotstavio i udario ga šakom u lice.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Kada je vidio šta mu se sprema, provalnik je pobjegao. No, proteklog mjeseca potvrđen je njegov identitet zbog tragova krvi koji su pronađeni u garaži Gabrielove kuće u Barnetu, mjestu u Sjevernom Londonu.

Provalnik Abderaham Muse (26) osuđen je na pet godina zatvora nakon incidenta zbog napada i nošenja oružja. Video događaja možete pogledati OVDJE!

LIDER