Portal 072info

IK Banka mijenja naziv u ASA Banka

IK Banka u novu godinu ulazi kao ASA Banka, a novi naziv rezultat je promjene vlasničke strukture i nastavak sveobuhvatnog procesa stvaranja jake domaće banke u vlasništvu vodećeg poslovnog sistema ASA Prevent grupacije.

Nakon što je u augustu ove godine završen proces pripajanja Moje banke IK Banci, Skupština Investiciono-komercijalne banke d.d. Zenica 21. novembra 2016. donijela je odluku o promjeni naziva i sjedišta banke, što je potvrđeno i Upisom u registar Općinskog suda u Sarajevu.

Direktor ASA Banke Samir Mustafić izjavio je da je ASA Banka d.d. Sarajevo novi naziv kojim šalju poruku pripadnosti jakom poslovnom sistemu, a istovremeno pokazuju opredijeljenost za podršku razvoju privrede i kompletnog bh. društva.

Dodao je da će ASA Banka u narednom periodu raditi na kreiranju inovativnih proizvoda kojim želi pružiti kvalitetnu uslugu klijentima i vratiti povjerenje u domaći bankarski sektor.

U 2017. ASA Banka će pokrenuti proces rebrandinga kojim će jačati korporativni identitet i biti prepoznatljiva na tržištu.

– ASA Banka će pokazati da je spoj 60 godina bankarske tradicije i snage modernog poslovanja naša dobitna kombinacija ka cilju da budemo najveća domaća banka – zaključio je Mustafić, saopćeno je.

Podijelite članak