IKEA u Srbiji gradi centar od 50 miliona eura i otvara 400 radnih mjesta

IKEA je, pored svoje robne kuće u beogradskom Bubanj potoku, počela izgradnju AVA Shopping Parka, prostranog trgovačkog centra na otvorenom, piše bizlife.

Kompanija će ovom investicijom, vrijednom više od 50 miliona eura, stvoriti priliku za zapošljavanje oko 400 ljudi u Srbiji.

Veoma nam je drago što se radovi na ovako važnoj investiciji za grad Beograd i lokalnu zajednicu odvijaju prema planu, uprkos teškim okolnostima usljed pandemije. Lokalna građevinska kompanija i naš glavni izvođač radova u ovom projektu, zaposlit će više od 800 novih  radnika u fazi izgradnje. Nadamo se uspješnom periodu gradnje i, ako sve bude teklo po planu, planiramo da otvorimo AVA šoping park u proljeće 2022,” rekao je Branko Mihajlov, glavni menadžer projekta.

Novi kompleks za kupovinu i zabavu, ranije poznat kao IKEA Beograd retail park, prostirat će se na površini od više od 30.000 kvadratnih metara.

Prethodni članakPomozi.ba na prvi dan Ramazana obradovala viješću: Za troje mališana uplaćena donacija od 190 hiljada KM
Sljedeći članakRAMAZAN: Prvi sehur u rudniku pod svjetlom s kaciga (FOTO)