Portal 072info

ILIĆ ODUŠEVIO ZENIČANE: Legenda narodne muzike priredio noć za pamćenje (FOTO)

MiroslavIlic

Povodom proslave pet uspješnih godina rada zeničkog hotela Dubrovnik, sinoć je u restoranu Trubadur upriličena noć za pamćenje. Naime, želeći kročiti u šestu godinu svoga zavidnog poslovanja odlučili su zeničkoj publici ponuditi spektakl kakav nemaju priliku tako često doživjeti u svome gradu. Tako se ova svečana proslava 5. rođendana Dubrovnika obilježila nastupom legendarnog Miroslava Ilića, a koji je okupio veliki broj njegovih poštivaoca kako mlađe tako i starije generacije.

Restoran ‘Trubadur’ bio je mali kako bi primio sve ljubitelje pjesama Miroslava Ilića, a ovaj kralj narodne muzike nije se štedio i nastojao je ispuniti svaku muzičku želju. Interesovanja za gostovanje ovog majstora prevazišla su sva očekivanja, tako se u prepunom restoranu uživalo u njegovim pjesmama kao što su ‘Nije život jedna žena’, ‘Polomiću čase od kristala’, ‘Voleo sam devojku iz grada’, ‘Tebi’…

Neke od ovih pjesama nastale su prije 20 i više godina, a da publika zna da cijeni kvalitet govori činjenica da su ih sinoć pjevale i mlađe generacije. U pauzama popularnog Ilića nastupio je bend ‘The Trio’ iz Doboja, a koji je također ostavio isključivo pozitivne impresije na zeničku publiku. Pored muzičkog dijela, prisutnima se prigodnim govorom obratio i direktor hotela, Ferid Dervišević, a nakon čega je uslijedila rođendanska torta i šampanjac za sve pristune. Djelić atmosfere sa nezaboravne večeri i proslave rođendana pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića, a iscrpniju fotogaleriju uskoro očekujte na našoj Facebook stranici koja broji više od 30 000 članova. 

CAFFE BAR IR: Posjetioci uživali u najboljoj nargili u gradu

Podijelite članak