Ilon Mask optužen da je nudio seks zaposlenici, pa “se nagodio” sa 250.000 dolara

Vlasnik SpaceX i Tesle Ilon Mask (Elon Musk) našao se pred optužbama da je stjuardesi navodno platio 250.000 dolara kako bi šutjela o o njegovim nemoralnim radnjama, javlja Business Insider. 

Priču u javnost je iznijela njena prijateljica koja je navela kako je žena, koja je radila kao član posade aviona u kompaniji SpaceX, navodno trpjela užasne stvari od milijardera. Tvrdi se da su tužbe popločane dokumentima. Kako je rekla, incident se dogodio 2016. godine kada su njenu prijateljicu ohrabrili da dobije licencu za maserku kako bi bila traženija kod maska. 

– Mislila sam da je to pomalo čudno jer ona nije bila dovedena da bude maserka već stjuardesa, no ona je bila sretna što ima posao i može putovati. Bio je potpuno gol, osim čaršafa na donjem dijelu tijela – ispričala je stjuardesa koja je podnijela tužbu i dodala kako se Mask tokom jedne takve masaše u svom Gulfstram 650ER ponašao nedolično. 

Prijateljica otkrila sve bez konsultacije sa stjuardesom

Navodno ju je pozvao da dođe na masažu “cijelog tijela” u njegovu sobu. Tokom masaže, navodi se u dokumentu, Mask je “izložio svoje genitalije”, a zatim je “dodirnuo stjuardesu i ponudio da joj kupi konja ako bi “učinila više””, misleći na izvođenje seksualnih činova.

Stjuardesa je navela da je njen posao, nakon što je odbila Maska, počeo da presušuje. Na kraju, navodi se u izjavi, stjuardesa je osjetila “da je izgurana i kažnjena jer je odbila da se prostituiše”. Kada se uvjerila da su zbog odbijanja Maska umanjene njene mogućnosti u SpaceX-u, 2018. je unajmila advokata za zapošljavanje. 

Copy

U novembru iste godine Mask, SpaceX i stjuardesa su sklopili sporazum o otpremnini, nakon koje je stjuardesa dobila 250.000 kako ne bi podnosila tužbu, a sporazum je uključivao i restriktivne klauzule o neotkrivanju.

Prijateljica je za Insider izjavila da je odlučila istupiti bez konsultacije sa njom jer nju ne obavezuje nikakav ugovor, rekavši da je osjećala odgovornost da to uradi.

– Neko sa takvim nivoom moći nanosi takvu štetu i onda novcem zataškava situaciju. Predatora ima po cijelom svijetu. Ali kada je neko posebno bogat i moćan, oni imaju sisteme koji su kao mašina koja radi za njih – rekla je ona. 

Mask se oglasio na Twitteru

Ženska osoba koja se obratila Insideru, prije nego će to učiniti tvrdi da je kontaktirala i advokata koji je zastupao njenu prijateljicu, a koji joj je objasnio kako diljeljenje bilo kakvih dokumenata može stjuardesu dovesti u opasnost.

– Kada bi postojao način da ona izađe, a da se ne izloži riziku i ne ugrozi svoj život, vjerujem da bi to učinila – rekla je njena prijateljica.

Mask se o svemu oglasio na Twitteru.

– Napade na mene treba gledati kroz političku prizmu, ovo je njihov standardni (odvratni) način, ali ništa me neće odvratiti od borbe za dobru budućnost i vaše pravo na slobodu govora – napisao je Mask. 

– Izazov za lažljivicu koja tvrdi da me je njena prijateljica vidjela razodjevenog – opiši samo jednu stvar, bilo što (ožiljke, tetovaže…) što nije poznato javnosti. Neće to moći jer se to nikada nije dogodilo – dodao je on.

Prethodni članakŠest dobrih razloga zbog kojih bi mladi luk trebalo jesti što češće
Sljedeći članakVozačica pretukla štapom staricu jer je sporo prelazila cestu