Iluzionista porijekolom iz BiH: Staneli, pravog imena Nutrija, oduševio žiri “Supertalenta”

11 14
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U prvoj epizodi nove, osme sezone “Supertalenta” iluzionista Staneli dobio je zlatni taster. Njegov nastup nagrađen je  najvećom nagradom u kvalifikacionom dijelu.

Na pozornicu je izašao s tačkama i bez riječi, čak nije pozdravio ni voditelje. Uskoro je publika gledala kako tačke nosi na bradi, potom se spustio se do žirija i od Martine Tomčić zatražio da napiše svoje ime na novčanici od 20 kuna koju je zatim zapalio. Pljesak je izazvao kad je Martinino ime osvanulo ispisano na njegovoj ruci.

Od Maje Šuput je zatražio da izabere jednu kartu i položi je naopako na stol, a kada  je okrenula, na njoj je bila fotografija nje i sinčića Blooma. Maji su zasuzile oči, a Martina je priznala da je i ona jedva suzdržala suze.

Staneli je u prilogu nakon nastupa otkrio da je rođen kao Nutrija, no svoje ime, kaže, ne voli. Iako porijeklom iz Bosne i Hercegovine, neobičan životni put odveo ga je u Švedsku gdje je svojim trikovima zadivio i švedsku kraljevsku porodicu.

Ispričao je da je s 14 godina pobjegao od kuće kako bi se pridružio cirkusu.

 – Uvijek sam htio biti poseban – rekao je.

 Priznao je da ga često nije shvaćala ni okolina ni porodica,

– Krenula je potjernica za mnom, tražila me čitava Bosna i Hercegovina – ustvrdio je Staneli.

Maltretirali su ga i tukli, kaže, skidali do gola, a često je morao i spavati vani. Trpio je svu patnju i bol jer je, tvrdi, htio da mu otkriju tajne kako izvode trikove. Nikad mu, naglašava, nisu otkrili ništa, pa je on sve promatrao iz daljine i sam učio – ispričao je on i kazao da jedino voli svoju mater iz BiH.

GODISNJICA
MARKETING