Ima 52 godine i tijelo 20-godišnjakinje

Jennifer Lopez ima tijelo kakvo bi poželjele i žene značajno mlađe od nje, a njezina tajna uz redovit trening je i izbjegavanje određenih namirnica tokom popodneva.

Svega 3 sedmice Jennifer Lopez dijele od njenog 53. rođendana, no njezino tijelo nikada ne bi otkrilo njezine godine. Latino zvijezda već nekoliko desetljeća izgleda kao da je vrijeme za nju odavno prestalo teći, a tajnu besprijekorne linije na kojoj joj zavide i puno mlađe žene duguje redovitom treningu i zdravoj, uravnoteženoj ishrani kod koje se glavno pravilo svodi na nejedenje ugljikohidrata nakon 14,30.

Za razliku od pretjerano restriktivnih dijetnih režima koji konzumaciju ugljikohidrata u potpunosti zabranjuju, dijetni režim koji je osmislio slavni trener David Kirsch dopušta ugljikohidrate, ali samo u jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima.

Naravno, podrazumijeva se da dozvoljeni ugljikohidrati nisu ni šećeri ni alkohol koje J.Lo uopće ne konzumira, ali se zato u spomenutim satima smije jesti zobene pahuljice, tjesteninu, mahunarke i slične ‘zdrave’ ugljikohidrate koji su, kao i svi ostali makronutrijenti, našem organizmu prijeko potrebni. Nakon 14,30 preporučuje se jedenje namirnica koje obiluju bjelančevinama, poput mesa, ribe i sira te svježeg voća, povrća i salata.

Trik jedenja ugljikohidrata isključivo u spomenutim vremenima svodi se na to što na taj način iz ugljikohidrata dobivamo potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti, a imamo dovoljno sati ispred sebe nakon što ih prestanemo jesti da ih do večeri pojačanom aktivnošću sagorimo.

Što se dozvoljene količine tiče, ne postoji strogo pisano pravilo, već David savjetuje da se osluškuje svoje tijelo i jede isključivo kada smo stvarno gladni, a prve ćemo rezultate, kaže, primijetiti već nakon desetak dana.

Story