Ima 99 godina i predao je papire za razvod

razvod 2

Razvod braka je krajnja odluka kojoj partneri pribjegavaju kad nestane ljubavi i kada se pojavi sve veći razdor između njih.

Ono što možda malo čudi, jeste činjenica da na sudsku rastavu nisu imuni i oni koji su dobrano zagazili u desetu deceniju života o čemu svedoči priča Giannija Gasanija, predsjednika i osnivača Italijanske akademije bračnih advokata. Devedesetdevetogodišnji Gianni i njegova tri godine mlađa supruga Rosa vjenčali su se u svojim 30-tim godinama prošlog stoljeća. Ljubav para trajala je sve dok on nije otkrio Rosina pisma u kojima je saznao da ga je njegova voljena varala.

New Study Questions Whether Death Rate Levels Off in Old Age | The Scientist Magazine®

Iako se prevara desila prije 60 godina Gianni joj nije mogao oprostiti. Naime, nakon više od 70 godina braka, petoro djece, desetak unučadi i jednog praunuka, odlučio je da podnese zahtjev za razvod braka.

– Uvijek se nađu neki slučajevi koje prije nismo vidjeli, ljudi stariji čak i preko 80 godina traže razvod kako bi mogli započeti novi život – kazao je advokat.

Gianni i Rosa tako su postali najstariji bračni par koji je ikada zatražio razvod. Prije njih rekord je držao par iz Velike Britanije, koji su se razveli 2009. nakon 36 godina braka.