Portal 072info

Ima ih i u BiH: Provjerite da li su i vaši partneri među preljubnicima

Nakon što je svijetom prohujala vijest o 37 miliona razotkrivenih preljubnika, prva misao mnogima je bila: da li je i moj/moja među njima.
Sada to možete i provjeriti.
Anonimni hakeri u srijedu su, naime, objavili lične podatke više od 37 miliona nevjernih supružnika s internetskog portala Ashley Madison. Taj portal služi za spajanje parova koji su zainteresovani za vanbračne avanture, a osim klasičnih podataka o godinama, visini i težini, ljudi na toj stranici objavljuju svoje seksualne fantazije i obnažene fotografije. Danas je sve to procurilo online!

1Prošlog mjeseca hakeri su objavili da posjeduju sve te podatke, a juče su na jednoj stranici kojoj se pristupa posebnim softverima ostavili 9,7 gigabajta težak file na kojima se mogu pronaći email adrese, lozinke i bankovne transakcije korisnika Ashley Madisona. Tamo se mogu pronaći razni podaci uglednih bankara, vladinih dužnosnika, zaposlenika Ujedinjenih naroda, a zanimljivo je da neke email adrese dolaze iz – Vatikana!

Stranica Tehnologica objavila je i interaktivnu mapu na kojoj možete pratiti odakle, ili s koje adrese, tačno dolaze preljubnici.

Podijelite članak