Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

Ima li namještanja u „Zvezdama Granda“

U subotnjem izdanju emisije „Zvezde Granda“ u treći krug takmičenja prošla su tri kandidata iz Bosne i Hercegovine – Meris Karamustafić (20) iz Sarajeva, Sara Milivojević (17) iz Brčkog i Nedim Bećirović (20), koji dolazi iz Bosanske Krupe.

Ovo troje mladih pjevača za „Avaz“ je kazalo da su vrlo zadovoljni svojim nastupima i da podrška i čestitke pristižu sa svih strana svijeta. Također su istakli da su se nadali prolasku u treći krug jer su se za to vrijedno spremali sa svojim mentorima. Svako od njih za svoje mentore ima samo riječi hvale.

 Koga podržati

Ipak, pitali smo ih da li u „Zvezdama Granda“ postoje namještanja i imaju li članovi žirija prema određenim kandidatima veću naklonost.

Sara je zablistala u crvenoj haljini na “Grandovoj sceni”, gdje je osvojila svih šest glasova i tako se direktno plasirala u treći krug takmičenja “Zvezde Granda”. Rekla je da nije primijetila namještanja.

– Ja to nisam primijetila, ali to se nikada ne zna – kazala je Milivojević.

Ova mlada pjevačica je istakla da se ne nada pobjedi zbog svojih godina.

– Prijavila sam se da ljudi čuju za mene i da steknem neko iskustvo kako bi mi u daljnjoj karijeri bilo lakše. Zaista se ne nadam pobjedi, ali se mogu vidjeti u prvih pet – dodala je Milivojević.

Karamustafić je iz Sarajeva za Beograd krenuo s nadom da će proći dalje. Također je istakao da podrška pristiže sa svih strana – od Australije, Amerike i cijele Evrope.

Kaže da je prezadovoljan cijelom organizacijom „Zvezda Granda“ i da ne bi trebalo biti namještanja.

– Iskreno, ja nisam to primijetio, to ne bi trebalo biti, jer bi to odmah gledaoci uočili. Sigurno između žirija ima sugestija ko bi trebao proći i koga podržati. Ni bi valjalo da svi dobri odmah prolaze.

Vjerovatno je moja podrška ostala do baraža da vide da li ću proći. Mislim da sve ima svoju priču – istakao je Karamustafić.

Za kraj je rekao da je bitno učestvovati u takmičenju i da je još rano da prognozira vidi li sebe u finalu.

Nedim Bećirović - Avaz
Nedim Bećirović. Printscreen

 Fer i korektno

Oko Nedima Bećirovića iz Bosanske Krupe vodila se polemika između članova žirija treba li pjevati ili praviti kućice. O odnosu s mentoricom Viki Miljković ovaj pjevač ima samo riječi hvale. Otkrio nam je da li je on primijetio ima li namještanja u takmičenju.

– Prema mom mišljenju, nema namještanja. Svaki mentor se bori za svoje kandidate i da dođu što bliže finalu. Smatram da je sve fer i korektno u takmičenju – zaključio je Bećirović.

Sara Milivojević - Avaz
Sara Milivojević. Printscreen

Nadimak Kućica

Nedim Bećirović nadimak Kućica dobio je od Saše Popovića i otkrio nam je da li ga planira koristiti kao svoje umjetničko ime.

– Naravno, što ga ne bih koristio! To za mene može biti jedan veliki plus po kojem će mene narod da prepoznaje. Nemam ništa protiv, meni je to uredu – zaključio je Bećirović.

avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica