Ima svoj jezik, naopako govori, čita i piše

Saša Ilić (26) iz naselja Plavi Most kod Bratunca još u djetinjstvu se počeo interesirati za čitanje naopako, a zatim isto tako i pisati i govoriti. Kaže da je u početku bilo teško i malo je nedostajalo da odustane, ali kada je svojim skromnim „naopakim“ govorom privukao pažnju društva, bio je uporan.

Jedna rečenica

Danas, kaže, odlično čita, piše i govori, u šta smo se i sami uvjerili. Kada u društvu progovori „svojim“ jezikom ili, kako ka on zove, „kizej dazanu“ (jezik unazad), svi misle da je to šatrovački. Kada im objasni da im se obratio govoreći unazad, njegovi sagovornici ostaju u nedoumici.

– Da bi se uvjerili da čitam i govorim unazad, društvo mi iz novine ili knjige pročita jednu rečenicu i ja je odmah izgovorim ili napišem naopako, a kada oni pravilno pročitaju, uvjere se da sam im odgovorio mojim „kizej dazanu“ – pojasnio nam je Ilić.

Bez posla

Završio je Bogoslovsku školu „Sv. Petar“ na Cetinju i trenutno je bez posla. Hobi mu je i grafitno slikarstvo, a motivi su mu poznate domaće, svjetske glumačke i muzičke ličnosti, kao i mrtva priroda.

AVAZ

Prethodni članakRižu ne morate koristiti samo za pripremu jela, možete je koristiti i kao sredstvo za čišćenje
Sljedeći članakEvo kakvo nas vrijeme očekuje danas